Lallintuvan vesivahinko osoittautui oletettua pahemmaksi, mutta nyt avajaiset häämöttävät neljän viikon päästä

0
-Avajaisiin tarvitsemme lisätyövoimaa. Meihin voi ottaa yhteyttä, jos työ kiinnostaa, toteavat Lallintuvan uudet yrittäjät, Yläneen grillistä tutut Cigdem Can ja Murat Alkis. Remontoidun Lallintuvan ovet aukeavat asiakkaille huhtikuun aikana.
-Avajaisiin tarvitsemme lisätyövoimaa. Meihin voi ottaa yhteyttä, jos työ kiinnostaa, toteavat Lallintuvan uudet yrittäjät, Yläneen grillistä tutut Cigdem Can ja Murat Alkis. Remontoidun Lallintuvan ovet aukeavat asiakkaille huhtikuun aikana.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Yläneen grilliä aiemmin pyörittäneet, edelleen Yläneellä asuvat Cigdem Can ja Murat Alkis ovat siirtyneet yrittäjiksi Riihikoskelle.

Pariskunta osti viime keväänä ulosottoviraston huutokaupasta Riihikoskella sijaitsevan Lallintuvan. Jo ostovaiheessa oli tiedossa, että neljä vuotta tyhjillään olleessa ravintolassa oli tapahtunut vesivahinko.

Korjaustilanteessa vahinko kuitenkin paljastui vielä oletettua pahemmaksi.

– Puulattia purettiin ja kuivattiin. Alimmaiset hirretkin oli osittain kastuneet ja ne piti vaihtaa. Kuivaamiseen meni vuosi, kun tietyt arvot piti saada (kosteusmittauksissa), Murat Alkis kertoo.

Tilanne johti siihen, että paikan viime kesäksi suunnitellusta avaamisesta oli luovuttava. Nyt suunnitelmissa on, että ovet avataan asiakkaille huhtikuussa.

Lallintuvan pihamaalla näkyy, että sisällä tehdään remonttia. Valmista pitäisi olla avajaisia varten jo kuukauden päästä.
Lallintuvan pihamaalla näkyy, että sisällä tehdään remonttia. Valmista pitäisi olla avajaisia varten jo kuukauden päästä.

Arvokas rakennus

Entisistä lautalattioista on Lallintuvassa luovuttu. Niiden sijaan lattiat ovat nyt kaikkialla ravintolasalissa, varastotiloissa ja keittiössä betonia.

Ratkaisu on moderni ja varmistaa sen, että kolme kuukautta sitten valettu lattia saadaan käyttövalmiiksi muutamassa päivässä, kunhan betonin pinta kiillotetaan.

Toinen ravintolan vessoista on laajennettu inva-WC-tilaksi. Keittiön kaikki vanhat kalusteet on heitetty pois ja tilalle on hankittu uudet laitteet ja keittiökalusteet.

– Nyt meillä on arvokas rakennus, Alkis huokaa hymyillen.

Remontti on vienyt hänen mukaansa lähes kaikki yrittäjäpariskunnan varat. Lallintuvan korjauskustannusten hinnalla kun olisi saatu rakennettua ihan uusikin ravintolarakennus.

– Minä kuitenkin ajattelen, että on parempi korjata vanha rakennus kuin rakentaa uusi. Haluan elvyttää tämän rakennuksen historiaa.

-Tähän tulee meidän buffet-lounas, Lallintuvan uusi yrittääjä Murat Alkis esittelee. Vieressä paikan kokkina aloittava Sämil Özek.
-Tähän tulee meidän buffet-lounas, Lallintuvan uusi yrittäjä Murat Alkis esittelee. Vieressä paikan kokkina aloittava Sämil Özek.

Biokaasulaitoshankkeen torppaaminen oli pettymys

Lallintupaan tulee 40–50 asiakaspaikkaa. Aukioloajat tarkentuvat, kun yrittäjät näkevät, mikä on asiakaskunnan tarve, mutta alustavasti suunnitelmissa on pitää ravintolaa avoinna aamuseitsemästä iltakahdeksaan.

– Aluksi pidämme ravintolaa auki seitsemänä päivänä viikossa, mutta myöhemmin pidämme ehkä yhden päivän suljettuna. Ellei iltaisin ole asiakkaita, suljemme kello 17 tai 18, Murat Alkis kertoo.

Aamuisin Lallintuvasta saa sämpyläkahvit ja tuoretta, Cigdem Canin leipomaa pullaa. Aamupäivällä tarjolla on buffet lounas tai a la carte -annoksia.

– Ruokaa saa meiltä samalla tyylillä kuin Yläneellä. Suomalaista kotiruokaa ja välimerellistä. Jälkiruoka on aina ollut meillä huippua ja pullat sekä munkit itse leivottuja.

Etenkin lounasasiakkaita toivotaan Lallintupaan lähiseudun yrityksistä, mutta ravintolan ostoa harkittaessa yrittäjäpariskunta haaveili myös aivan uusista asiakkaista.

– Tänne suunniteltu biokaasulaitos olisi työllistänyt jo rakennusvaiheessa henkilöitä, jotka olisivat voineet ruokailla meillä. Hankkeen kariutuminen oli meille pettymys. Minusta se olisi ehdottomasti pitänyt rakentaa, koska se olisi tuonut lisää työtä, tuloja ja asukkaita Pöytyälle, Alkis toteaa.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän