Aurajoen tarinaillat alkavat – Ensimmäiseksi kokoonnutaan Oripäässä

0
Aurajoen tarinat heräävät eloon -hanke kerää talteen jokivarren tarinoita, legendoja ja kertomuksia. Kuvassa on uimareita Aurajoella 1940-luvulla. Kuva Auran kotiseutuyhdistys.

ORIPÄÄ, PÖYTYÄ, AURA, LIETO
Aurajoen ja matkailutien varteen sijoittuvia tarinoita, legendoja ja kertomuksia kerätään talteen syksyn ja talven aikana.

Aurajoen tarinat heräävät eloon -hanke järjestää tarinailtoja loka-marraskuun aikana jokivarren kunnissa.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään osana yhdistysiltaa Oripään kunnantalolla keskiviikkona 30.10. Auran Auraamossa kokoonnutaan tarinoiden äärelle keskiviikkona 6.11., Pöytyän Riihikoskella Mäkiäisten talolla torstaina 14.11. ja Liedon kohtaamispaikassa torstaina 21.11.

Tilaisuuksissa kerrotaan Aurajoen tarinat heräävät eloon -hankkeesta, kartoitetaan kiinnostavia tarinoita ja tarinoiden kertojia. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita niin yksityishenkilöt kuin järjestöjen ja muiden toimijoiden edustajat.

Varsinaiset tarinoiden talteenotot tapahtuvat myöhemmin sovittavina ajankohtina. Tarinat tulevat Aurajoen matkailutien verkkosivulle aurajoentie.fi teksteinä, äänitiedostoina ja videoina ensi vuoden aikana. Digitaalisista tarinoista pääsevät nauttimaan niin paikalliset asukkaat kuin matkailijat.

Aurajoen tarinat heräävät eloon -hanketta rahoittavat Varsinais-Suomen liitto ja mukana olevat Auran, Oripään ja Pöytyän kunnat sekä Liedon kaupunki

Tarinaillat: keskiviikkona 30.10. klo 17.30 Oripään kunnantalolla, keskiviikkona 6.11. klo 18 Auran Auraamossa, torstaina 14.11. klo 18 Mäkiäisten talolla Riihikoskella ja torstaina 21.11. klo 18 Liedon kohtaamispaikka. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu, ei ennakkoilmoittautumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän