K-market Taatelin kohtalo edelleen epäselvä

0
Veli-Matti Rostamo luottaa siihen, että K-kauppa säilyy Tarvasjoella. Autottomana hänen pitäisi muuten turvautua kauppareissuillaan taksikyytiin.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen kylällä ja sosiaalisen median ryhmissä on vellonut huhumylly Tarvasjoen K-marketin kohtalosta. Pelkoa on aiheuttanut kylän ainoan kaupan mahdollinen sulkeutuminen.

– Odotan, että vuokranantajan puolelta tulee viimeinen ehdotus, omasta puolestani olen jo aikaa sitten hyväksynyt uuden vuokrasopimuksen ehdot, K-market Taatelin kauppis Jukka Peltonen toteaa.

Tarvasjoen ainoan kaupan vuokrasopimus irtisanottiin kiinteistön omistajan eli vuokranantajan toimesta kesällä.

Irtisanominen tapahtui kauppiaan mukaan ilman sen erityisempää syytä, sillä ainakaan kaupan talouspuoli ei hänen mukaansa anna tähän mitään syytä.

Peltosella on kova halu jatkaa yrittäjänä nykyisellä paikalla.

– Ei tämä ole enää minusta kiinni. Ihmettelen suuresti, mikä tässä (vuokranantajan puolelta) kestää. Aikarajat meni jo ja olen yrittänyt hoputtaa vastapuolta, mutta he eivät vastaa soittopyyntöihini, kauppias tuskailee.

Kaupan vakioasiakas, ikänsä Tarvasjoella asunut Veli-Matti Rostamo, 69, asioi kaupassa kävellen tai polkupyörällä. Autoa hän ei omista eikä aja.

– Ellei kauppaa olisi, täytyisi saada joku kuskaamaan lähimpään kauppaan Marttilaan. Tai sitten pitäisi ottaa taksi, jolloin yksi edestakainen kauppareissu maksaisi 50 euroa, mies miettii marssiessaan sisälle kauppaan.

Myös Tarvasjoen apteekissa työskentelevä Elina Sätilä on K-Taatelin vakioasiakkaita. Hän asuu seitsemän kilometrin päässä Marttilassa, josta kulkee töihin usein pyörällä.

– Kauppa on tosi tärkeä paikallisille ja etenkin ikäihmisille. Se tuo elämää kylään. Kyllä kylän vetovoima hiipuu ilman kauppaa. Sitä paitsi minullakin oli  kerran auto rikki puoli vuotta. Silloin kävin tässä kaupassa joka päivä, Sätilä toteaa.

Auranmaan Viikkolehti ei tavoittanut kiinteistön omistajaa yrityksistä huolimatta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän