Hallisarjassa kiekkoillaan hyvällä meiningillä

0
Tarvasjoella käynnistyi tänä syksynä hallisarja, jossa kiekkoillaan harrastekiekon säännöillä.

LIETO/Tarvasjoki. –Katsotaan pelin jälkeen, mikä oli homman nimi, tarvasjokelainen Sauli Frantti sanoo ja luistelee kohti keskiympyrää.

Siitä on viitisentoista vuotta aikaa, kun Frantti on viimeksi pelannut jääkiekkoa jossakin sarjassa.

–Luistin on aika kankea, mutta yritetään mennä, hän tuumaa.

Ihan kokonaan luistimet eivät ole päässeet tylsistymään, sillä Frantti on pelaillut harrastekiekkoa ja ollut mukana valmennustouhuissa. Hyvin näyttää homma kauden ensimmäisessä pelissäkin luistavan, sillä jo ennen pelin puoltaväliä Frantin joukkue TarU Blue johtaa Isojen poikien kiekkokoulua IPKK:ta 9–0.

TARU HOCKEY käynnisti tänä syksynä toiminnanjohtaja Lauri Isotalon johdolla hallisarjan, jossa mukana on kolme TarU:n Äijälätkä-porukasta muodostettua joukkuetta, IPKK Turusta ja HC 777 Paimiosta.

–Olin jo useamman vuoden miettinyt, olisiko hallisarja täällä mahdollinen, Isotalo kertoo.

Lopulta Isotalo laittoi tuumasta toimeen yhdessä Äijälätkä-joukkueen joukkueenjohtaja Mika Hörkön kanssa.

–Harrasteporukassa oli hyvä buumi päällä ja paljon porukkaa. Aikuisten harrastetoiminnassa on ollut kasvua, Isotalo taustoittaa ja toteaa hallisarjan olevan osa seuran tavoitetta tarjota toimintaa koko perheelle.

Hallisarjan tavoitteena on myös saada jäähallin käyttöastetta nostettua. Isotalon mukaan jääaikaa oli tarjolla etenkin maanantaille, jota on viikonlopun pelien vuoksi vaikea saada kaupattua joukkueille. TarU:lta on myös jäänyt vanhemmista junioreista pois joukkueita, mikä on osaltaan vapauttanut jääaikaa.

Aikuisväestön liikuttamisen ja jäähallin käyttöasteen lisäämisen lisäksi hallisarjalla on muitakin positiivisia vaikutuksia paikkakunnalla.

–Olemme palkanneet kaksi nuorta toimitsijoiksi, Isotalo kertoo.

HALLISARJA pelataan harrastekiekkosäännöillä kaksinkertaisena sarjana, minkä lisäksi helmikuussa pelataan playoffit. Harrastekiekkosäännöt tarkoittavat muun muassa sitä, että lyöntilaukaukset ja taklaaminen ovat kiellettyjä. Peliaika on kaksi kertaa 20 minuuttia juoksevaa aikaa.

–Pelaajien ikähaarukka on 16–49-vuotta ja pelaajien ikä keskimäärin 40 vuotta, Hörkkö kertoo.

Hörkkö pelaa itsekin.

–Yritys on kova ja intoa riittää. Hyvällä meiningillä pelataan, hän kuvailee pelin henkeä.

Frantti puolestaan toteaa pelin olevan oman kunnon ylläpitoa ja hauskanpitoa.

–Hyvässä porukassa on hyvä olla, hän jatkaa.

Isotalo kannustaa lähtemään mukaan. TarU:n Äijälätkä-joukkueessa on tilaa vielä muutamalle pelurille ja sunnuntain harrastevuoroille voi lähteä kokeilemaan ihan kertamaksullakin, miltä pelaaminen tuntuisi. Tunnelmaa voi myös lähteä aistimaan hallisarjan puitteissa 23.11. järjestettävään turnaukseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän