Pöytyän seurakunnan kiinteistöstrategia takaisin valmisteluun, kirkollisveroon tulossa korotus

0
Kirkkoneuvosto palautti Pöytyän seurakunnan kiirnteistöstrategian uuteen valmisteluun. Sen sijaan esitys veronkorotuksesta etenee kirkkovaltuustoon. Seurakunnan taloutta painavat kiinteistöjen suuri määrä ja niiden korjausvelka. Parhaillaan remontin alla on Pöytyän kirkko. Kuva: Taina Saarinen

PÖYTYÄ, ORIPÄÄ. Keskiviikkona kokoontunut Pöytyän seurakunnan kirkkoneuvosto palautti tekeillä olevan seurakunnan kiinteistöstrategian uuteen valmisteluun. Strategia ei siis vielä etene kirkkovaltuustoon.

Kiinteistöstrategiassa seurakunnan kiinteistöt on jaoteltu neljään koriin: kehitettäviin, säilytettäviin, toistaiseksi säilytettäviin ja luovuttaviin. Muun muassa Oripään ja Riihikosken seurakuntatalot ovat luovuttavien listalla, Kyrön seurakuntakoti asuntoineen kuuluu toistaiseksi säilytettävien joukkoon.

Kaikki kirkot ja muun muassa Yläneen ja Pöytyän seurakuntatalot ovat kehitettävien listalla.

Kirkollisvero nousemassa

Kirkkoneuvosto hyväksyi myös esityksen, jonka mukaan kirkollisvero on ensi vuonna 1,75 prosenttiyksikköä. Vero on nykyisin 1,70. Korotuksen ansiosta seurakunnan verokertymä noussee noin 60 000 euroa.

Seurakunnan taloudellinen tilanne on hankala. vuoden 2022 tilinpäätös oli negatiivinen, mutta alijäämä saatiin katettua vuonna 2023. Vaikean taloustilanteen taustalla ovat muun muassa suuret investointihankkeet kuten Pöytyän kirkon korjaus sekä suuri kiinteistömäärä. Kirkkovaltuusto päättää veroprosentista 23.10. pidettävässä kokouksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän