Yhdistysaktiivin mukaan Kasperintien tontti sopii Kosken koirapuistolle

0
Esa ja Tytti Mäkelä sekä Lilli toivovat, että pitkään kaavailtu Kosken koirapuisto vihdoin toteutuu Kasperintien varrelle.

KOSKI.  Kasperintien, Vienolantien ja Tuimalantien rajamaille kaavailtu koirapuisto on taas nytkähtämässä lähemmäs toteutumista. Alueelle on kaavailtu koirapuistoa ennenkin.

–Aikaisemmin hanke on kaatunut naapuruston vastustukseen. Vastustus taas perustuu mielestäni vääriin ennakkoluuloihin. Huoli lisääntyvästä liikenteestä on turha, sillä koiranomistajat kävelevät koirapuistoon. Turha on myös huoli siitä, että koirista lähtisi ylenpalttisesti haukuntaa ja jätökset korjataan pois, sanoo Esa Mäkelä Kosken koirapuisto ry:stä.

Esa ja Tytti Mäkelä pitävät molemmat koirapuistolle kaavailtua paikkaa kohtuullisen sopivana.

–Puistoa on kaavailtu myös keskeisemmille paikoille, mutta ne hankkeet ovat kaatuneet alkumetreillä. Koskella on puhuttu koirapuistosta parisenkymmentä vuotta, joten nyt olisi korkea aika toteuttaa hanke, he sanovat.

Miksi Koskelle sitten tarvitaan koirapuistoa?

Koirapuisto mahdollistaa sosiaalisen kanssakäymisen koirien kesken ja sosiaalisuus on tärkeää myös koirien omistajille. Lisäksi koirien irtipito on metsissä osan vuodesta kielletty, Esa Mäkelä sanoo.

Hän muistuttaa, että Koskelle on tullut varsinkin koronan jälkeen paljon uusia koiria, joten tarve puistolle on vain lisääntynyt.

–Koski on hyvin liikuntamyönteinen kunta ja koira takaa sen, että myös omistaja liikkuu. Koira on laumaeläin ja kaipaa toista koiraa. Koirapuistossa niitä voi tavata, Mäkelä sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän