Riihipuodin luomumylly tarvitsee lisätilaa – Yrittäjä Hannu Saari hakee rakennuslupaa

0
Hannu Saari vuonna 2007 valmistuneen myllynsä ovella. Kuva: Sonja Tanninen.
Hannu Saari vuonna 2007 valmistuneen myllynsä ovella. Kuva: Sonja Tanninen.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihipuodin luomumyllyn yrittäjä Hannu Saari on jättänyt Pöytyän kuntaan rakennuslupahakemuksen tehdäkseen lisäsiiven, joka olisi yhtä suuri kuin nykyinen myllyrakennus.

Saari kertoo laajennustarpeen johtuvan talkkunan ja muiden luomutuotteiden kysynnän kasvusta sekä siitä, että Myllyn valmistumisen jälkeen lajikekirjo on kasvanut emmervehnällä ja spelttivehnällä. Lisäksi laajennus helpottaisi gluteenittomien luomujauhojen valmistusta ja pienentäisi pölykontaminaation riskiä, kun kauran käsittely sekä talkkunan teko olisi mahdollista keskittää uusiin tiloihin.

Laajennus tuplaisi myllyn tuotantokapasiteetin. Uuden ja vanhan osan väliin valmistuisi varasto.

– Laajennusosaan tulevat jauhinkivet sekä kuorintakoneen olen jo hankkinut. Niiden lisäksi tarvitaan siilot ja lajittelujärjestelmä, Saari luettelee.

Pankki on suhtautunut investointiaikeisiin myötämielisesti ja todennäköisesti laajennukseen on saatavissa myös tukirahaa.

Saari vastustaa vajaan kilometrin päähän myllystä kaavailtua biokaasulaitosta, sillä hän pelkää päästöjen sekä hajuhaittojen pilaavan elinympäristön ja myllyn tuotteet.

Saari on luottavainen, ettei biokaasulaitosta tulla rakentamaan Lallin teollisuusalueen viereen.

Myllyn nykyisissä tiloissa jauhettaisiin jatkossa vehnää, spelttivehnää, emmervehnää, ohraa ja ruista. Kauratuotteet ja talkkuna päätyisivät laajennusosaan. Kuva: Sonja Tanninen.
Myllyn nykyisissä tiloissa jauhettaisiin jatkossa vehnää, spelttivehnää, emmervehnää, ohraa ja ruista. Kauratuotteet ja talkkuna päätyisivät laajennusosaan. Kuva: Sonja Tanninen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän