Auran kunta haluaa varmistaa, ettei häiriköinti toistu – Nuorisotyöntekijät kerholaisten turvana Auraamossa

0

AURA. Hyvinvointijohtaja Jaana Ranta-aho kertoo kunnan ja Auranmaan opiston edustajien sopineen keinoista, joilla estetään keskiviikkona 25.9. sattuneen välikohtauksen toistuminen.

Pelottavasti ja törkeästi käyttäytynyt nuorisojoukko tuli tuolloin teatteritilaan häiriköimään siellä harjoitellutta opiston lapsiryhmää. Tapahtumaa selvitettäessä kävi Ranta-ahon mukaan ilmi, että Auraamon sisätiloissa oli ollut usean viikon ajan häiriökäyttäytymistä ilta-aikaan.

Häiriköinti oli kohdistunut erityisesti Auran nuorisoteatterin harjoituksiin. Teatteriohjaajan pyynnöstä huolimatta tiloista ei oltu poistuttu, ikkunoita ja ovia oli taottu kovaäänisesti ja itse teatteritilaan oli useamman kerran yritetty päästä sisälle harjoitusten ollessa käynnissä.

– Nuorisotyöntekijöiden kanssa on nyt sovittu, että he päivystävät Auraamossa kerhojen aikana. Tällä viikolla he kertoivat, että Auraamossa oli rauhallista, Ranta-aho sanoo.

Turvallisuuden kannalta Auraamon heiluriovet ovat haasteelliset, sillä niistä on päässyt sisälle kuka tahansa. Enää niitä ei avata iltakäyttäjille, vaan kulku tapahtuu kontrolloidusti tavanomaisen oven kautta.

Kunta on tarkistanut Auraamon valvontakamerat ja varmistanut niiden kattavan kaikki tilat.

– Toiveemme on, että poliisi näkyisi etenkin ilta-aikaan Auran katukuvassa nykyistä useammin. Pelkkä partiointi saattaisi rauhoittaa häiritsevää käytöstä, Ranta-aho toteaa.

Aurassa on keskusteltu vartijan palkkaamisesta Auraamoon, mutta nuorisotyöntekijöiden läsnäolo näyttää tepsineen. Ranta-ahon mukaan tilannetta seurataan ja tarpeen vaatiessa otetaan käyttöön jämerämpiä keinoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän