Yläneellä vieraili kuninkaallisia satuhahmoja

0
Yläneläiset Ilona Kauramaa ja Salla Grönlund lähtivät lastensa kanssa kaikki nauttimaan kirjaston tapahtumasta pukeutuen teeman mukaisesti tai siitä inspiroituen. Vilho Kauramaan, 4, hahmo oli ritari, Piisku Grönlundin, 5, prinsessasoturi ja Tiitu Grönlundin, 3, prinsessa. Kuva: Emmi Lovén

PÖYTYÄ/Yläne. Tunnelma tiistai-iltapäivällä oli hetken aikaa kuin suoraan sadunhohtoisesta hovista, kun Yläneen kirjastolla järjestettiin Prinsessat ja prinssit -teemainen koko perheen tapahtuma. Osallistujat saivat pukeutua tilaisuuteen teeman mukaisesti ja pääsivät suorittamaan erilaisia mielikuvituksellisia tehtäviä, joita kirjaston työntekijät, tai oman esittelynsä mukaan tilaisuuden hovineidot, olivat tapahtumaan valmistelleet.

Parin tunnin ajan käytävillä ja kirjahyllyjen väleissä kävikin iloinen kuhina, kun värikkäisiin viittoihin, tanssiaismekkoihin ja jopa ritarihaarniskoihin sonnustautuneet satuhahmot tarkkasilmäisesti etsivät prinsessasuunnistukseen listattuja asioita sekä askartelivat innolla kotiin viemisiksi miekkoja ja haltijattaren taikasauvoja.

Urhoollisimmat seikkailijat saivat halutessaan ottaa osaa kuninkaalliseen rohkeuskokeeseen, jossa rohkeuden ohella testattiin myös osallistujan tarkkuutta ja avuliaisuutta.

Idea tapahtuman teemasta syntyi Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueiden kirjastojen yhteisessä ideariihessä, joita kirjastojen työntekijät järjestävät säännöllisesti etäyhteyksiä hyödyntäen.

–Jaamme ideoita ja kokemuksia kokoontumalla kollegojen kanssa etäpalavereihin pari kertaa vuodessa. Satakunnan alueella kirjastojen teematapahtumat ovat saaneet hyvän vastaanoton, joten halusimme kokeilla tätä myös täällä meillä, kirjastonhoitajana ja paikallisvastaavana toimiva Taina Jaakkola kertoo.

Jaakkolan mukaan pienet tytöt lukevat mielellään juuri prinsessa-aiheista kirjallisuutta ja poikia puolestaan kiinnostavat erityisesti isot ajoneuvot kuten vaikka traktorit.

Vastaavantyyppisiä teematapahtumia on tulossa jatkossakin Yläneen kirjastoon

–Viimeistään ensi keväänä, Jaakkola lupaa.
(Juttu jatkuu kuvagallerian jälkeen.)

Sadut mukana arjessa

Lukeminen kuuluu monen tapahtumaan osallistuvan perheen päivittäiseen elämään. Muun muassa Euran Hinnerjoelta kahden tyttärensä kanssa tapahtumaan mukaan lähtenyt Kaisa Salminen kuvailee erityisesti iltasatujen lukemisen olevan tärkeä osa perheen arkea. Prinsessatarinat ovat aina mieluisia, mutta yhdessä tämän hetken lempikirjoista seurataan myös dinosaurusten seikkailuja maatilalla.

–Meillä luetaan satuja ihan joka ilta ja vierailemme kirjastossa hyvin aktiivisesti. Mukaan lähtee joka kerta toistakymmentä kirjaa, joten voisimme sanoa olevamme satujen suurkuluttajia, Salminen nauraa.

Tapahtumaan osallistunut 9-vuotias yläneläinen Enni Stolt toteaa myös nauttivansa paljon lukemisesta ja kertoo lempi prinsessasatunsa olevan klassinen ”Lumikki ja seitsemän kääpiötä”, mutta juuri nyt hän lukee Risto Räppääjä -kirjasarjaa, josta pitää myös kovasti.

–Risto Räppääjä on mielestäni hahmona hauska. Parasta kirjojen tarinoissa on se, ettei niissä ole koskaan talvi, Stolt kertoo hymyillen.
Emmi Lovén

Seuraava teemailtapäivä Yläneen kirjastolla järjestetään tiistaina 15.10. Silloin luvassa on koko perheen pelipäivä, johon sisältyy sekä lauta- että konsolipelit.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän