Reflektorikokeilu käynnissä Tarvasjoella – Peurat pyritään pitämään poissa tieltä

0
Reflektoritolppia on pystytetty Tarvasjoelle VT10 varteen. Kuva: Simo Päivärinta.

LIETO/Tarvasjoki. Tyllin alueelle Tarvasjoelle, Valtatie 10 varteen, on syyskuun aikana pystytetty niin sanottuja reflektoripaaluja. Paaluja on sijoitettu aina 15 metrin välein molemmin puolin tietä reilun puolentoista kilometrin matkalle.

Kyseessä on Kauriskolareiden ehkäiseminen tutkimushanke, jolla Luonnonvarakeskus, Riistakeskus ja Varsinais-Suomen ELY-keskus yrittävät vähentää peurakolareiden määrää alueella.

Kyseisellä Tyllin alueella on sattunut 34 raportoitua valkohäntäpeurakolaria viimeisten kolmen vuoden aikana.

Luonnovarakeskuksesta kerrotaan, että Suomen valkohäntäpeurakanta on kasvanut yli kaksinkertaiseksi viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Samanaikaisesti myös valkohäntäpeurakolareiden määrä on kasvanut ja kolareiden vuotuinen määrä koko maassa on ollut yli 6000 viimeisen viiden vuoden ajan. Kolareista aiheutuvat kustannukset ovat olleet viime vuosina yli 30 miljoonaa euroa vuodessa.

Tehokkain tapa vähentää valkohäntäpeurakolareita on peurakannan koon pienentäminen, mutta myös muut keinot ovat tärkeitä pyrittäessä vähentämään kolareiden määrää.

ELY-keskuksen erilaisiin toimenpidevalikoimiin lukeutuvat esimerkiksi tienvarsien raivaukset, riista-aidat, värilliset nauhat, äänimajakat sekä Tarvasjoella nyt käyttöön otettu valoreflektoriaitakokeilu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän