Ilma-vesilämpöpumppujen kysyntä mukailee rakentamisen suhdanteita – TJJ-Tekniikka asentaa pumpun vaikka Rovaniemelle

0
TJJ-Tekniikka Oy:n toimitusjohtaja Tomi Laaksonen on tyytyväinen siihen, että yritys on saanut vankan jalansijan ilma-vesilämpöpumppujen toimittajana ja asentajana. Kuva: Juha Lahti

MARTTILA. TJJ-Tekniikka Oy on jo 16 vuoden ajan toimittanut ja asentanut ilmalämpöpumppuja, ja nykyisin pääasiassa ilma-vesilämpöpumppuja.

–Maalämpöpumppuja emme tänä päivänä juurikaan enää toimita, vaan ilma-vesilämpöpumppu on tullut pitkälti sen tilalle kysynnässä. Kyseessä on järjestelmä, jolla voidaan hoitaa rakennuksen vesikiertoinen lämmitys ja myös käyttöveden lämmittäminen. Se voi siis korvata vaikkapa öljylämmityksen, TJJ-Tekniikka Oy:n toimitusjohtaja Tomi Laaksonen kertoo.

Ilma-vesilämpöpumpun asentaminen on suhteellisen helppo ja nopea toimenpide.

–Itse laitteiston toimitusaika on viikon verran, mutta asentaminen onnistuukin sitten päivässä, Laaksonen mainitsee.

Ilma-vesilämpöpumppuja toimitetaan ja asennetaan hyvin monenlaisiin kohteisiin.

–Uudiskohteisiin menee noin puolet toimituksista ja loput sitten vanhoihin kohteisiin. Tällä tekniikalla hoidetaan sekä omakotitalojen että esimerkiksi erilaisten hallien lämmitystarpeet. Järjestelmiä on teholtaan eri kokoisia alkaen 4 kW:sta. Esimerkiksi 8 kW laitteisto riittää hyvin 150 neliön omakotitalon tarpeisiin, mikäli järjestelmään kuuluva putkisto on oikein toteutettu. Olenkin aina sanonut, että laitteiston hyötysuhde tehdään pannuhuoneessa, Laaksonen sanoo.

Kokemus kasvattanut luottamusta

Ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön käyttöliittymä on helpoimmillaan varsin yksinkertainen. Myöskään laitteiston ylläpito ei vaadi juurikaan toimenpiteitä.

–Huoltovapaa laitteistohan tämä on, eli huoltotarvetta ei juurikaan ole.

Yleisesti tiedossa oleva rakentamisen tilanne on tietenkin näkynyt myös TJJ-Tekniikka Oy:n liiketoiminnassa, ja nimenomaan uudisrakennuskohteiden vähenemisenä.

–Uudiskohteita oli viime vuonna selvästi vähemmän kuin ennen, mutta nyt on taas vähän piristystä näkyvissä, Laaksonen kertoo.

TJJ-Tekniikka Oy työllistää tällä hetkellä neljä työntekijää. Yrityksen varastotilat sijaitsevat Marttilassa, josta asennuskeikoille lähdetään sinne, minne tilauksia on. Mitään alueellista rajoitusta yritys ei ole toiminnalleen laittanut

–Menemme vaikka Rovaniemelle, jos tarve on. Tällä hetkellä kauimmas tehty toimitus ja asennus on Puumalassa, Mikkelin lähellä. Sinne asensimme kahdeksan ilmalämpöpumppua ja kaikki yhden päivän aikana. Myös pääkaupunkiseudulle olemme tehneet paljon asennuksia.

Pitkä kokemus ja laadukkaasti toteutetut, sadat toimitus- ja asennusprojektit ovat kasvattaneet TJJ-Tekniikka Oy:n luottamuksen alalla varsin korkealle tasolle. Tästä on yhtenä osoituksena yritykselle jo yhtenätoista vuotena peräkkäin myönnetty Toshiban ”Vuoden jälleenmyyjä”- maininta.

–Meille on muodostunut hyvä tietämys alasta ja laitteistoista. Kilpailijatkin joskus ohittavat maahantuojan teknisen tuen, ja soittavat suoraan meille kysyäkseen neuvoa ongelmatilanteissa. Kyllä kai sekin kertoo jotain, Laaksonen mainitsee.

Juha Lahti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän