Teatteriharrastajien keskiviikkona Auraamossa kokemaa häiriköintiä ei pitäisi tapahtua sivistyneessä yhteiskunnassa. On helppo kuvitella, miltä kutsumattoman, räikeitä törkeyksiä huutelevan nuorisojoukon saapuminen ja harjoitusten keskeytyminen tuntuu lapsista sekä ohjaajasta, jotka ovat kuvitelleet menevänsä harrastamaan niin sanottuun turvalliseen tilaan.
Kokemus järkyttää harrastajia sekä heidän perheitään ja nostaa kynnystä osallistua yhteiseen tekemiseen. Onneksi Auranmaan opisto ryhtyi pontevasti toimiin, jottei vastaavaa sattuisi.
Poliisin mukaan ei ole vielä varmuutta, onko teatterilasten häiriköinnistä epäilty joukko aiheuttanut muita ikävyyksiä.
Suuressa maailmassa lapsi- ja nuorisoryhmät harrastavat lukkojen takana ja mahdollisesti vieläpä vartijan turvaamana, mutta emme varmasti toivo moisia järjestelyjä tarvittavan Auranmaalla.
Harmillista on, että Aurassa on jouduttu tämän tästä tuskailemaan ihmisten huonoa käytöstä. Aiheesta uutisoitiin näyttävästi syksyllä 2021, kun omatoimikirjastossa alkoi ilmetä nujakointia ja kiusaamista. Kirjasto paini ongelman kanssa pitkään, ja vajaa vuosi sitten vandaalit hajottivat palvelutiskin viereltä nukkekodin.
Oma lukunsa on hiljattain tapahtunut Auran katuvalojen turmelu, mikä ei luultavastikaan ole pikkulasten tekosia. Kytkentärasioiden suojaluukkujen murtaminen on vaatinut rutkasti voimaa ja järeän työkalun.
Niin teatteria harrastavien lasten häiriköintiä kuin katuvalojen rikkomista yhdistää tekojen järjettömyys. Todennäköisesti harmit aiheutuvat muutaman ihmisen hölmöistä päähänpistoista. Toistuva ilkivalta alkaa kuitenkin olla Aurassa ilmiö, jonka hillitsemiseksi tarvitaan nykyistä järeämpiä toimia.