Ilkivalta pimensi katuvaloja Aurassa – Kytkentärasioista on vohkittu sulakkeita ja katkottu johtoja

0
Aurassa olevien katuvalopylväiden kytkentärasioiden kansia on murrettu auki. Kuva: Sonja Tanninen.
Aurassa olevien katuvalopylväiden kytkentärasioiden kansia on murrettu auki. Kuva: Sonja Tanninen.

AURA. Aurassa on tehty ilkivaltaa parillekymmenelle katuvalolle murtautumalla pylväiden alaosassa olevaan kytkentärasiaan. Kunnan yhdyskuntatekniikan päällikkö Jari Nerjanto kertoo saaneensa ensimmäiset havainnot ilkitöistä viime viikolla.

Turmeltuja pylväitä on ainakin Lahdontiellä sekä Lepomäentiellä.

Kytkentärasioiden kansien murtaminen on vaatinut voimaa ja järeän työkalun. Jotkin kannet on avattu ruuvaamalla ja toiset on väännetty irti siten, että ruuvit ovat katkenneet.

Tekijä tai tekijät ovat vieneet pylväistä sulakkeita ja katkoneet johtoja.

Avoimista rasioista roikkuneet johdot ovat poikineet useita yhteydenottoja kuntaan. Vaurioita ryhdyttiin korjaamaan jo viime viikonloppuna päivystystyönä.

Ilkivallan myötä osa kunnan katuvaloverkostosta on pimentynyt. Nerjanto pitää tilannetta harmillisena, sillä Aurassa oli tarkoitus tehdä valomäärämittauksia. Ne jouduttiin siirtämään joulun tietämille.

Moisen tihutyön tekemisessä piilee iso riski, sillä kytkentärasiaa turmellessa voi saada sähköiskun.

Jari Nerjanto muistuttaa, että mikäli jalankulkija jää auton alle rikottujen katuvalojen kohdalla, ilkivallantekijä voi joutua vastuuseen vamman- tai jopa kuolemantuottamuksesta.

Auran kunnassa toivotaan havaintoja tekijöistä. Niistä voi ilmoittaa joko poliisille tai kuntaan. Myös valaisinpylväiden tuntumassa havaittavasta epäilyttävästä toiminnasta tulee ilmoittaa viranomaisille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän