Vanhemmatkin tarvitsevat liikuntaa – MLL Karinaisten höntsävuorolla saa kokeilla rohkeasti

0
Heidi Ojala (edessä) nauttii omasta liikunta-ajasta ja liikunnallisesta seurasta Karinaisten MLL:n pelivuorolla. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Kyrö. Mannerheimin Lastensuojeluliitto edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL Karinaistenkin toiminta pyörii pääosin lasten ympärillä, mutta perheiden hyvinvoinnilla tarkoitetaan myös isän ja äidin hyvinvointia. Sitä varten Karinaisten paikallisyhdistyksen aktiivijengi sai idean omasta aikuisten liikuntavuorosta. Ja sille vuorolle on lapsilta pääsy kielletty.

Hieman huumorimielessä ilmoille heitetty kielto pitää kuitenkin paikkansa, sillä vanhemmat tarvitsevat arjessa henkireikiä.

–Tämä meidän höntsävuoromme on äitien ja isien omaa aikaa, jossa voi päästää hetkeksi irti arkisesta perheen pyörittämisestä. Perheen arjessa edetään aika voimakkaasti lasten menojen mukaan. Jos sinne ei jotain mahdu, niin ensimmäisenä sitä supistetaan vanhempien menoista ja harrastuksista. Tällainen sunnuntai-illan liikuntavuoro on juuri sopivassa kohdassa, jotta saadaan porukkaa kasaan, sanoo Heidi Ojala Karinaisten MLL:stä.

Viime sunnuntain höntsävuorolla pelattiin sählyä ja vauhti oli yllättävän kova.

–Kyllähän tässä hiki tulee ja kaikki jaksoivat yllättävän hyvin. Itsekin vähän ihmettelin omaa jaksamistani, kun olen synnyttänyt kolme viikkoa sitten, kertoo Maarit Rajala , joka nimettiin myös höntsävuoron idean synnyttäjäksi.

Rajalalle pieni liikuntahetki vauva-arjen vastapainoksi on elintärkeä.

–Kroppa kaipaa liikuntaa, ja tässä saa aivotkin tuulettua, Rajala sanoo.

–Aina mennään lapset edellä, niin nyt mennään pieni hetki aikuisten etu edellä, naiset toteavat liikunnan aiheuttamissa hyvissä fiiliksissä.

Höntsävuorolla on käynyt noin kymmenen liikkujaa, mutta mukaan mahtuu hyvin.

–Lajikirjo on laaja. Viime kerralla pelattiin sählyä, sulkapalloa ja koripalloa. Tässä mennään myös jengin ehdotusten mukaan eli voidaan pitää kuntopiiriä, futsalia, kaupunkisotaa tai vaikkapa telinevoimistelua, Rajala ja Ojala suunnittelivat.

–Tämä on sitä matalan kynnyksen liikuntaa eli ei tarvitse olla huippukunnossa, jotta pääsee mukaan, Ojala lisää.

Tarjolla on liikunnan ilon lisäksi myös vertaistukea tarvittaessa.

–Ymmärrän itsekin tämän liikunnan tarpeen vanhemmilla. Minulla on neljä lasta ja koitan itse käydä lenkillä silloin, kun lapset ovat harrastuksissa. Heitän lapset harrastamaan ja lähden välissä lenkille. Tämä höntsä on kuitenkin myös sosiaalista liikuntaa, kertoo Jonna Pohjola .

Tuomas Honkasalo

MLL Karinaisten paikallisyhdistyksen höntsävuoro Elisenvaaran yhtenäiskoulun liikuntasalissa sunnuntaisin 18–19.30.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän