Kovia tyyppejä Auranmaalla

0

Vaikkei olisi pitänyt koulun liikuntatunneilla pesäpallosta, Pöytyän Urheilijoiden naisjoukkueen sitkeyttä on ihasteltava ja hattua pitää nostaa.

Superpesiksessä pysyminen vaati joukkueelta lujaa tsemppihenkeä, jolla se sai syksyä kohden pelin kulkemaan. Uskoa tekemiseen on tarvittu myös joukkueen huoltajilta, talkoolaisilta ja yleisöltä, joka on kerta toisensa jälkeen tullut kannustamaan.

Pöytyän superpesisjoukkue on konkreettinen osoitus siitä, mihin maaseudulla kukoistava yhteisöllinen tekeminen, tukeminen ja innostus voivat kantaa. Parempaa myyntivalttia Pöytyälle on vaikea kuvitella.

Toisenlaista osaamista edustaa auralainen Eeli Pulkkinen, joka osallistuu ammattitaitoa mittaavaan WorldSkills Lyon 2024 -maailmanmestaruuskilpailuun. Pulkkinen teki jo vuosi sitten suomalaisittain historiaa saavuttamalla automaation hallintaan keskittyvistä EM-kisoista pronssia.

Superpesisväkeä ja Eeli Pulkkista yhdistävä tekijä on, että molemmat painivat harjoitellessaan sekä kilpakentillä sellaisten haasteiden parissa, joihin ei tavallisessa arjessa hevin törmää. Mitalien saavuttaminen ei ole kilpailemisessa pääasia. Useinkin on palkitsevampaa mittauttaa taitoja tuomarien edessä ja oppia. Pulkkisen lajissa huomionarvoista on, ettei se istu oikein minkään Suomessa tarjolla olevaan koulutusalaan, vaan tietoa ja osaamista on haettava useasta paikasta.

Auranmaalla on kovia tyyppejä monella sektorilla ja sen tiedostaa myös Auranmaan Nuorkauppakamari, joka etsii parhaillaan ehdokkaita Vuoden auranmaalaiseksi. Palkituksi voi tulla henkilö, yritys tai yhteisö, joka on osoittanut tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta.