Rauhaa, toivoa ja valoa – Taidekierros Konstrundan avaa oven Tulipuu Galleriaan ja runometsään

0
Kuvataiteilija Iida Ojanperän luovuus purkautuu moninaisina teoksina maalauksista ja mustepiirustuksista haltiahahmoihin ja runoihin.

LIETO/Tarvasjoki. Viikonloppuna ympäri maata vietettävä Konstrundan avaa jälleen ovia taiteilijoiden ateljeihin ja työpajoille. Aiempina vuosina Auranmaalta on ollut mukana marttilalainen kuvataiteilija Jaana Aarikka tekemässä valtakunnallista tapahtumaa tutuksi. Tänä vuonna kuvataiteilija Iida Ojanperä avaa ovensa BirdWayn taidetupaan ja Tulipuuvaltakuntaan Tarvasjoen Suurilassa.

Luvassa on yrttiteen maustama monipuolinen taide- ja luontoelämys. Yleisö pääsee tutustumaan taidetuvan ja Tulipuu Gallerian lisäksi runometsään.

–Keväällä pidimme äitini Riitta Ojanperän kanssa Rauhassa-yhteisnäyttelyn Kauhajoen Hella-galleriassa. Jatkan samalla rauhanteemalla myös täällä. Esillä on teoksia, jotka olivat osana yhteisnäyttelyämme, sekä täysin uusia ja vähän muinaisempiakin töitä, Ojanperä kertoo.

Ojanperän mukaan näyttelyteoksia kuvaavat parhaiten sanat rauha, toivo ja valo.

–Rauha on erittäin tärkeä aihe juuri nyt, hän toteaa.

Esillä olevista hurmaavista haltiahahmoista, maalauksista ja mustepiirroksista huokuu herkkyys, mutta myös veikeys ja elämänilo. Luonto on läsnä niin Ojanperän teoksissa kuin itse tapahtumassa. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden hengähtää ympäröivän luonnon ja Ojanperän runojen äärellä runometsässä. Rauhoittavan taide-elämyksen lomassa voi myös nauttia kupillisen pihapiirin yrteistä ja rohdoista haudutettua teetä.

Omassa rauhassa, luonnon keskellä sijaitsevaan taiteilijakotiin ja työpajaan ei maailman melske tavallisesti yllä. Kuluvalla viikolla lähistöltä on kuulunut metsäkoneen rousketta, mutta Ojanperä toivoo, että viikonloppuna tavanomainen hiljaisuus olisi palannut Tulipuuvaltakuntaan ja yleisö pääsisi rauhassa nauttimaan luonnon kauneudesta ja luovuudesta.

Ojanperä osallistuu ensimmäistä kertaa Konstrundaniin. Hänestä tapahtumaa on ollut mukava rakentaa, sillä omassa työpajassa järjestettävä näyttely antaa taiteilijalle vapauden näyttää yleisölle sen, minkä itse haluaakin näyttää.

–Omassa näyttelyssä voi leikitellä ideoilla koko sydämensä kyllyydestä, Ojanperä toteaa ja toivottaa yleisön tervetulleeksi.

Veikeät Taivaan tuulten lähettiläät ovat tammien oksistossa piilottelevaa joukkoa, jotka valmistautuvat hyppäämään kohti maata, jotta voisivat kasvaa yhtä uljaiksi kuin niiden kotipuu.

Iida Ojanperän kaikille avoin Rauhassa-näyttely Tulipuu Galleriassa 7.–9.9. kello 11–17 (Suurilantie 301, Tarvasjoki).


Konstrundan

Konstrundan antaa mahdollisuuden tavata taiteilijoita, taidekäsityöläisiä ja muotoilijoita eri puolilla Suomea. Keskeisenä tavoitteena on tarjota keskusteluja, työnäytöksiä ja voimaannuttavia kokemuksia kävijöille. Konstrundan tarjoaa myös mahdollisuuden ostaa teoksia ja tuotteita suoraan valmistajalta.

Konstrundan on järjestetty vuosittain vuodesta 2008 lähtien. Tänä vuonna mukana on yli 400 taiteilijaa maan kaikilta alueilta.

Konstrundaniin osallistuvat taiteilijat ja käsityöläiset esitellään Konstrundanin verkkosivustolla.

Idea Konstrundaniin on tullut Ruotsista, jossa taidekierroksilla on pitkät perinteet.

Kävijöillä on mahdollisuus osallistua taidearpajaisiin täyttämällä digitaalisen arpalipun jokaisessa ateljeessa, jossa vierailevat.

Auranmaalta on Konstrundanissa tänä vuonna mukana Iida Ojanperän Tulipuu Galleria Tarvasjoella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän