PÖYTYÄ/Kyrö. Tammikuun toinen päivä täytti toiveen. Näin ainakin kyröläisen yrittäjä Satu Korpialhon kohdalla, kun tämän kotipihan talliin avautui hemmotteluhoitola Taikasulka.
Aiemmin tallia asuttivat Korpialhon Mustikkatassu-kotieläinpihan eläimet, mutta viisi vuotta sitten matkailuyritys lopetti toimintansa.
Kaikkiaan 11 vuotta vierähti kotieläinpihaa pyörittäessä. Korpialho sanoo ajan olleen antoisaa ja täynnä upeita kohtaamisia, mutta samalla myös työntäyteistä ja raskasta.
Lisäksi polvi alkoi vihoitella ja eläinten hankintaan liittyvät lupaprosessit kävivät entistä haastavimmiksi. Oli aika vetää henkeä.
Polvi sai tekonivelen ja Korpialhon silmät avautuivat. Hän ymmärsi, että haluaa satsata kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin – niin omaansa kuin toistenkin, minkä seurauksena hän aloitti hoitojen laaja-alaiset opinnot Frantsilan hyvänolonkeskuksessa.
Opintojen edetessä oma henkinen kasvu on ollut merkittävää.
–Jokainen ihminen tarvitsee hemmottelua ja rauhaa arjen kiireestä, edes hetkeksi, Korpialho toteaa.
Eteerisen öljyn tuoksu leijailee ilmassa, rauhoittavan lempeän musiikin soidessa taustalla. Ruusunpunaiset tapetit tuovat väriä rustiikkiseen tilaan.
Jokainen millimetri tilasta on tarkoin käytetty ja mietitty. Kierrätysajattelun tärkeys näkyy sisustuksessa.
Katon vanhat parrut muistuttavat tallista, vanha ovi kätkee käsienpesualtaan ja rouhean rosoiset tiilet 1800-luvulta kertovat menneestä.
–Olen mielikuvituksellinen ja rönsyävä ihminen, Korpialho nauraa.
Puolisolle kaikissa ideoissa mukana pysyminen tosin teettää töitä, sillä hän on se, joka vastaa niiden rakentamisesta. Yhteistyö on kuitenkin toiminut ja niin hoitolakin valmistui ajallaan.
Hoitojen sisältö ja kulku on kuvattu kattavasti yrityksen nettisivuilla. Sieltä löytyy ohjeet, kenelle hoito sopii, kenelle ei, ja miten hoitoa ennen ja sen jälkeen tulee toimia. Aika varataan sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.
–Se on sitä vastuullisuutta. Kun on kerrottu, mitä hoito on, voi se rohkaista varaamaan ajan tai vastaavasti tietää, ettei jokin sovi itselle, Korpialho selventää.
Tavallisen hieronnan lisäksi tarjolla on vyöhykejalkahierontaa ja lymfahierontaa. Pääpaino on kuitenkin hemmottelussa, kuten Ruususen kasvohoidossa, suklaa- tai yrttinyyttihieronnassa. Aidot, luonnonmukaiset hoitotuotteet ja kotimaisuus, niin pitkälle kuin mahdollista, ovat Korpialhon tavaramerkki.
Suklaahierontaan käytetään raakasuklaata, jonka joukkoon muut hoitavat aineet sekoitetaan. Se on aina itse tehtyä käsityötä. Tietyt perusperiaatteet ja tuotteet ovat käytössä, mutta mahdollisuus on räätälöidä hoidot asiakkaan tarpeen mukaan.
Taikasulka yrityksen nimenä viittaa pieneen taikaan, jota Korpialho haluaa tarjota asiakkailleen. Sulka on kulkenut yrittäjän mukana pitkään ja on nyt hoitolan ikkunalla.
–Haluan antaa ja ammentaa pientä taikaa, tuoda taikapölyä arkeen, Korpialho selittää.
Hän haluaa tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisen kokemuksen, flown.
Korpialho on juttelevaa sorttia, joten jos haluaa, voi hoidon lisäksi keskustella tai olla hiljaa. Yksikään juttu ei kulkeudu hoitolan seinien ulkopuolelle.
Eläimet ovat edelleen osa Korpialhon elämää ja yritystä, mutta pienimuotoisesti. Tiluksilla pyörii tiibetinspanielien ja pomeranian koirien kennel sekä pyhä birma -kissojen kasvatusta. Ekopuoti menee omalla painollaan ja puoliso häärii polttopuubisneksessä.
Kun kahdeksasta lapsesta kaksi nuorinta asuu enää kotona, on Korpialholla aikaa hoitolalle, omalle unelmalleen.
–Olen tyytyväinen tähän, Korpialho hymyilee.