Villen Jotoksella juhlavuosi – Mukana yli 100 joukkuetta

0
Villen Jotoksella pääsee syksyisen metsän tunnelmaan. Arkistokuva on vuoden 2019 jotokselta. Kuva: AVL:n arkisto / Tuomas Honkasalo

ORIPÄÄ. Jo kymmenes Villen Jotos järjestetään huomenna perjantaina 25.10. Oripäänkankaalla. Jotos on maastovaellus, jossa tarvittavat varusteet ja muona kannetaan itse ja edetään partiona tehtävärastilta toiselle. Jotoksella ei kuitenkaan tarvitse juosta kelloa vastaan.

Villen Jotos on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna 3–5 henkisiä partioita on ilmoittautunut mukaan 105. Tämä tarkoittaa sitä, että Oripään reservialiupseerit ry liikuttaa noin 400 henkilöä maastossa iltahämärissä tärkeitä maanpuolustustaitoja kuten suunnistusta, kartanlukutaitoa ja ryhmäjohtamista harjoittaen.

Lähtöpaikkana toimii Oripään lentokenttä, jossa tilaa riittää niin parkkeeraukseen kuin oheistoimintaankin. Sotilaspastori Tapio Hietalahti avaa tilaisuuden kello 17.30 kaikille avoimella kenttähartaudella, Maammelaulu tuo tapahtumaan suuren urheilujuhlan tuntua. Säkylän Sotilaskotiauto myy kahvia ja munkkeja kello 17–19.30 ja paikallinen TuuSeikkailee kenttäkeittimillä tehtyä lohikeittoa.

Villen Jotoksella on kymmenen tehtävärastia, joista vastaavat lähiseudun yhdistykset sekä reserviläisyhdistyksen jäsenet. Mukana ovat muun muassa Keihäskosken Martat, Oripään Urheilijat, Oripään Metsästysseura, Loimaan Seudun Reserviläiset, Kyrön Seudun Urheiluautoilijat ja Pöytyän Pöllöt.

Rastinpitäjät ovat olleet mukana jo vuosia, mikä edesauttaa sujuvaa toteutusta. Talkooväkeä mukana on noin 80. Rastitehtävät eivät vaadi erityistaitoja. On tunnistamistehtäviä, tarkkuutta, ensiapua, huumorimielelläkin tehtyjä rasteja.

Jotos on saanut alkunsa yhdistyksen jäsenen Ville Auramaan aktiivisuudesta. Jotoksesta on kehkeytynyt vuosien saatossa yhdistyksen merkittävin tapahtuma. Ensimmäisenä vuonna jotosteltiin Oripään Makkarkoskella ja mukana oli tuolloin 12 partiota eli kasvu on ollut melkoinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän