Tätä mieltä: ”Miksi eriävä mielipide?”

0

Tarvasjoelle suunnitellaan massiivista noin 75 hehtaarin suuruista aurinkovoimalaa asuinalueen välittömään läheisyyteen.

Kun aurinkovoimalan osayleiskaavan vireilletulo tuli kaupunginhallituksen käsittelyyn, esitin päätöksen pöydällepanoa, ja että hallitus kävisi paikanpäällä katsomassa mihin voimala sijoittuisi.

En saanut kannatusta, joten jouduin jättämään eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.

Tarvasjoella on voimassa oleva strateginen yleiskaava, toisin kuin Liedossa. Alue on merkitty karttaan maa- ja metsätalousalueeksi, joten aurinkovoimala on yleiskaavan vastainen.

Aurinkovoimala sijoittuisi aivan asuntoalueen tuntumaan kauniiseen peltomaisemaan. Päivärinteen alueella on yli 20 tonttia myytävänä. Asukkaat ovat muuttaneet Tarvasjoelle muu muassa luontoarvojen perusteella ja siksi niitä pitää myös vaalia.

Tarvasjoelta on lopetettu Lietoon yhdistymisen jälkeen uimahalli, kirjasto, Tarvashovin käyttömahdollisuus ja punttisali.

Tarvasjoella on erinomaisessa kunnossa oleva koulu, mutta kuinka käy koulun tulevaisuuden, jos alueelle ei enää kukaan uskalla rakentaa. Koulun loppumista tuskin toivovat Tarvasjoella hankkeesta hyötyvätkään.

Kaavoihin pitää voida luottaa sekä avoimeen ja oikeudenmukaiseen päätöksentekoon.

Minna Hallanheimo (kesk.)
Liedon Kaupunginhallituksen 1.vpj.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän