Päivi Autiolle SM-hopeaa suunnistuksen erikoispitkällä matkalla

0
Yläneen Kirin Päivi Autio suunnisti Seinäjoella SM-hopeaa, Inga Dambe otti kultaa ja Sanna Paukkunen pronssia. Kuva: Kari Laukkarinen

SUUNNISTUS. Yläneen Kirin Päivi Autio saavutti SM-hopeaa lauantaina 19.10. suunnistuksen erikoispitkällä matkalla D45-sarjassa. Syksyn viimeiset SM-kilpailut suunnistettiin mainiossa syksyisessä säässä Seinäjoen Jouppilanvuoren maastossa.

Päivi Aution suunnistus sujui hyvin koko 11,2 kilometrin matkan. Autio johti kilpailua vielä kahdeksan kilometrin kohdalla rastilla 12, mutta seuraavalla välillä hän kaatui juurakkoisella ja kuraisella polulla. Aution polvi osui juurakkoon ja samassa rytäkässä kädessä olleet kompassi, kartta ja Emit-leimasin kuraantuivat. Autio joutui pesemään varusteitaan vesilätäköissä, jotta pystyi lukemaan karttaa.

Aution matka hidastui ”puujalan” sekä kartan ja kompassin kuraisuuden takia viimeisellä kolmella kilometrillä sen verran, että Paimion Rastin latvialainen Inga Dambe ylsi voittajaksi vajaan kahden minuutin erolla. Kolmanneksi tullut MSParman Sanna Paukkunen jäi kolmisen minuuttia voittajasta.

Päivi Aution suunnistuskausi on onnistunut hyvin. Hän oli jokaisella metsämatkalla SM-kilpailuissa mitaleilla sekä loppukesän veteraanien MM-kisoissa pitkän matkan pronssilla ja keskimatkalla neljäs. Suomen rankinglistalla, johon lasketaan viiden parhaan kilpailun tulokset, Autio on tänä vuonna ykkösenä D45-sarjassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän