Karitsapataan tarvitaan vain karitsan etulapa, muutama porkkana, kymmenkunta ryvässipulia, runsaat 10 kokonaista pippuria, suolaa ja vettä. Kuva: Merja Ryhtä

Karitsapataan tarvitaan vain karitsan etulapa, muutama porkkana, kymmenkunta ryvässipulia, runsaat 10 kokonaista pippuria, suolaa ja vettä. Kuva: Merja Ryhtä

Karitsapata suoraan uunista otettuna. Maukkaaseen liemeen voi dipata vaikka leipää. Karitsapadan kanssa sopii muun muassa keitetyt kuoriperunat, riisi tai perunamuusi. Kuva: Merja Ryhtä
Sari Witka valmistaa usein ruokaa leivinuunissa. Karitsapadan voi jättää yön yli muhimaan. Sähköuunissa kypsymisaika on nelisen tuntia noin 100–130 asteen lämmössä, kuten joulukinkunkin.

Digilehti