Kaksi uutta vessaa – Kosken kirkon peruskorjaushanke etenee

0
Kosken kirkon peruskorjauksen aikataulu tarkentuu lähiviikkoina. Kuva: Taina Saarinen

KOSKI. Rakennuslautakunta myönsi viime viikon kokouksessaan rakennusluvan kirkon sisäpuoliselle peruskorjaukselle. Kustannusarvio kirkon remontille on kaikkine erillishankintoineen reilut 2,2 miljoonaa euroa.

– Miljoona on jo varattu tölle kuluvalle vuodelle. Kirkkohallitukselta haetaan vielä myös avustusta, mutta sitä ei ole vielä saatu, Salon seurakuntayhtymän talouspäällikkö Leena-Maija Rantala kertoo.

Peruskorjauksesta vastaavan rakennustoimikunnan kokous pidetään 21. lokakuuta, jolloin hyväksytään saadut urakkatarjoukset. Sen jälkeen tarkentuu myös remontin alkamisen ajankohta ja muu aikataulu.

Peruskorjauksessa rakennuksen talotekniikka peruskorjataan ja uusitaan kauttaaltaan. Kirkon vanhat vesikiertoiset lämmityspatterit jäävät käyttöön, muuten lämmitysjärjestelmä uusitaan.

Muutostoimenpiteitä kirkon huone- ja tilajakoihin tehdään vähän, mutta kirkkosalin ja sivusakaroiden alapohja uusitaan. Kirkon takaosasta ja sivusakaroista poistetaan penkkejä ja sivusakaroihin rakennetaan monikäyttöistä, vapaasti kalustettavaa tilaa.

Lisäksi kellotornin pääeteisen yhteyteen rakennetaan uusi WC-tila, ja pohjoiseen sivusakaraan rakennetaan uusi, erillinen keittiö sekä esteetön WC-tila. Alttarialue rakennetaan kirkkosalin tasoon ja urkuparven kuorokorokkeet yhteen tasoon.

Peruskorjaus ulottuu myös kirkon ulkopuolelle, sillä pääsisäänkäynnin ulkoportaat ja pohjoisen sivusakaran ulkoportaat kunnostetaan. Lisäksi sivusakaran ulkoportaisiin rakennetaan esteetön luiska ja lisätään kaide.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän