Kosken koirapuistolle löytyi uusi paikka

0

KOSKI. Koirapiireissä pitkään vellonut keskustelu tulevan koirapuiston sijainnista on saamassa lopun. Kunnanvaltuusto hyväksyi koirapuiston sijoittamisen Tuimalantien, Kasperintien ja Vienolantien väliselle kunnan omistamalle puistoalueelle.

–Nyt kun sijaintipäätös on hyväksytty valtuustossa ja joku taho hakee koirapuistolle rakennuslupaa, asia etenee rakennuslain mukaiseen kuulemiseen, rakennustarkastaja Saija Kaleva toteaa.

Rakennustarkastaja lisää, että kuulemisessa lupapäätöksestä saavat lausua mielipiteensä naapurit ja ne tahot, joiden toimintaan rakentamisella voi olla vaikutusta.

Meneillään olevaa koirapuiston perustamista on käsitelty Koskella vuodesta 2021 lähtien, jolloin perussuomalaisten valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen puistosta.

Aloitteen käsittelyn yhteydessä tehtiin päätös koirapuiston rakentamisen rahoittamisesta ja sijoituspaikasta.

Kunta sitoutui maksamaan rakennustarvikkeiden kustannukset. Lisäksi tuolloin oltiin yhtä mieltä puiston sijoittamisesta Isokuovintien eteläpäässä tien länsipuolella olevalle metsäalueelle.

Kuluvan vuoden kesäkuussa puiston perustamista varten perustettu yhdistys, Kosken koirapuisto ry, teki tekniselle lautakunnalle esityksen investointiavustuksen saamisesta koirapuistohankkeeseen.

Anomuksessa yhdistys toivoi, että puisto sijoitettaisiin ensisijaisesti Itsenäisyydenpuistoon. Toissijaisia yhdistyksen toivomia sijoituskohteita koirapuistolle olivat jo aiemmin puhuttu Isokuovintie tai Kasperintien peltoalue.

Vaihtoehtoiset sijoituspaikat herättivät henkiin uudelleen keskustelun puiston sijoituspaikasta. Luottamushenkilöt ovat keskustelleet aiheesta aiemmin kunnanhallituksen lisäksi teknisessä lautakunnassa ja erillisessä valtuuston iltakoulussa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän