Tanja Leino sai Kosken yrittäjäpalkinnon – Juhlapalvelu toteuttaa päivänsankarin unelmia

0
Tanja Leino on toiminut yrittäjänä jo 17 vuotta. Lähinnä hänen sydäntään ovat erilaiset juhlat, joihin hän valmistaa rutiinilla vaikka voileipä- tai täytekakkuja.

KOSKI. Kotikunnassaan jo 17 vuotta pitopalveluyrittäjänä toiminut Tanja Leino on tämän vuoden ajan saanut tehdä sitä, mistä pitää eniten.

–Toiminta on kutistunut, mutta voin nyt keskittyä siihen, mikä on mun juttuni eli juhlien järjestämiseen.

Kuluvan vuoden alusta asti entinen Ravintola Karan yrittäjä on nimittäin pyörittänyt ainoastaan omaa juhlapalveluaan.

Leino myöntää, että aluksi toiminnan supistaminen pelotti, jopa niin, että hän haki ekstraajaksi Viking Linen laivoille.

– Eteen tuli kuitenkin positiivinen ongelma. Minulla ei ollut yhtään viikkoa, jolloin olisin päässyt laivalle, kun täällä oli töitä jatkuvasti.

Vauvasta vainajaan

Juhlapalvelu Tanja Leinon puoleen käännytään kun ollaan järjestämässä ristiäisiä, rippijuhlia, häitä, syntymäpäiviä tai hautajaisia.

– Tykkään kaikista juhlista. Mitä enemmän pystyn toteuttamaan sankarin toiveita, sen parempi. Häät on ihania, kun saan tehdä juhlaruokaa ja niissä näkee ihania pukuja. Ristiäisiä on ihana katsoa ja hautajaisetkin on hienoja etenkin silloin, kun tehdään vainajan lempiruokia. Hiljattain tein hautajaisiin kaneliässiä, koska ne olivat olleet vainajan lempikeksejä.

Ravintolakokiksi aikoinaan kouluttautunut yrittäjä on pyrkinyt pitämään yllä ammattitaitoaan osallistumalla erilaisiin koulutuksiin. Uusimpana näistä on vegaaniset juhlaruuat -kurssi, jolle on tarvetta, koska vegaanisten aterioiden kysyntä on Leinon mukaan kasvanut paljon viimeisten kahden vuoden aikana.

Paikallisessa yrittäjäyhdistyksessä Tanja Leino, entinen yhdistyksen puheenjohtaja, on tällä hetkellä mukana vain rivijäsenenä.

Suosikaa paikallista, jotta palvelut säilyvät

Koskella asuvaa yrittäjää surettaa se, että keskustassa on tyhjillään hyviä liikehuoneistoja. Leino uskoo, että Koskella riittäisi edelleen asiakkaita yhdelle ravintolalle.

Itse hän lopetti Karan yrittäjyyden viime vuoden lopussa, koska kunnan kanssa solmittu viiden vuoden vuokrasopimus päättyi. Vaikka vuokra oli kohtuullinen, nousivat monet muut kulut rajusti, eikä kaikkea voinut siirtää hintoihinkaan.

– Lopulta en enää saanut käyttämälleni ajalle vastinetta.

Nykyiset yrityksensä toimitilat Kasperintieltä Leino vuokrasi kunnalta, joka teki tiloihin pintaremontin. Leino itse kustansi ilmastoinnin ja asennutti tiloihin omat keittiölaitteistonsa.

– Pienyrittäjälle on tosi tärkeää, että kunta myös käyttää paikallisten yrittäjien palveluita. Se takaa sen, että palvelut säilyvät kunnassa. Omalta osaltani on sanottava, että kunta on käyttänyt hyvin palveluitamme ja se tuntuu hyvältä.


FAKTA

Yrityksen nimi: Juhlapalvelu Tanja Leino Oy
Perustamisvuosi: 2008
Minkä palkinnon sai: Vuoden yritys Koskella
Palkinnon perustelut: Toiminta on ollut idearikasta ja ennakkoluulotonta. Tämän vuoden alussa Tanja Leino loi yrityksensä nahat uudelleen ja toimii jälleen pitopalveluyrittäjänä, joka tarjoaa asiakkaiden tärkeisiin tilaisuuksiin tarjoilut luotettavasti ja laadukkaasti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän