Suomen Kylät ja Suomen Tieyhdistys etsivät Suomen surkeinta kylätietä

0
Viime vuonna Suomen surkein kylätie -kilpailun voitti Sanna Rantasen kuva nimeltä "Vauvakin saa maidon vaahdotettuna" Vihdin Laurintieltä. Tämän vuoden aikana Laurintie on laitettu kuntoon: tien pohjaa on parannettu ja se on uudelleen päällystetty asfaltilla.

Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys etsivät jälleen Suomen surkeinta kylätietä. Yhdistykset pyytävät lähettämään kuvan surkeimmasta tiestä ja kirjoittamaan, miten tie hankaloittaa elämääsi.

Suomen surkein kylätie vuosimallia 2024 valitaan Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla tapahtuvalla yleisöäänestyksellä.

Tämän kesän päällystysbuumi on helpottanut tieverkon tilannetta monin paikoin, mutta Suomen Tieyhdistys ja Suomen Kylät ovat huolissaan maaseudun kyläteistä. Kyläteiden merkitys kotimaiselle energiantuotannolle ja maataloudelle sekä työssäkäynnille ja ihmisten hyvinvoinnille on suuri.

–Hallitus on osoittanut budjetissa noin 210 miljoonaa tieverkon korjausvelan alentamiseen. Se tulee todella tarpeeseen. On erinomaista, että kahtena peräkkäisenä vuotena teiden kuntoon laittamiseen satsataan. Toivottavasti hyvät kokemukset ohjaavat kehitystä pysyvään perusväylänpidon tason nostoon, toteaa Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Simo Takalammi yhdistyksen tiedotteessa.

Surkein kylätie -kilpailun tavoitteena on pitää tiestön kuntoa ja kylien saavutettavuutta esillä.

­Kysymys on niin maaseudun asukkaiden turvallisuudesta kuin koko maan huoltovarmuudesta. Haluamme tällä kilpailulla herättää keskustelua ja viedä viestiä päättäjien suuntaan eduskuntaan saakka, toteaa Suomen Kylät ry:n maallemuuton asiantuntija Johanna Niilivuo.

Suomen surkein kylätie löytyi viime vuonna Vihdistä.

Kilpailuun voi osallistua 6.10. mennessä. Ohjeet ja säännöt löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/surkeinkylatie.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän