Savikiekot soivat sunnuntaina Yläneen työväentalolla

0
Savikiekkotanssien tuotto menee Yläneen työväentalon remontointiin. Tapio Rastas ja Jari Helmisaari uudistivat talon vintin kattovalaisinta keskiviikkona. Savikiekkotanssit Yläneen työväentalolla sunnuntaina 22.9. klo 14. Kuva: Jorma Kaarto

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen työväentalolla pannaan sunnuntaina jalalla koreasti vanhan tanssimusiikin kiehtovassa tenhossa.

Paimiolainen musiikinharrastaja, keräilijä Asko Mäentaka soittaa savikiekkotansseissa yli 40 tarkoin katsastettua kappaletta.

Menossa mukana on myös toinen paimiolainen musiikkimies, Veli Airola. Soitannan lomassa miehet kertovat taustatietoja kappaleista, niiden tekijöistä ja esittäjistä.

–Tanssit aloittaa Leo Kaupin tulkitsema Emma-valssi. “Emmasta” on monta versiota, mutta Kaupin tulkinta on mielestäni paras, Mäentaka sanoo.

Mäentaan savikiekkokokoelman vanhin levy on Matti Jurvan “Pikku Leilamme”, joka on levytetty Chicagossa marraskuussa 1927.

Airolan ja Mäentaan kokoelmissa on yhteensä lähes 4500 savikiekkoa.

Tanssien väliajallekin on järjestetty viihdykettä vanhaan malliin. Valkokankaalla pyörii historiallisia lyhytelokuvia, jotka kertovat vanhan ajan työtavoista.

–Ne ovat aitoja työnkuvauksia, joissa esitellään muun muassa haapion valmistusta ja kulotusta, kertoo Torpparitoimikunnan puheenjohtaja Arimo Helmisaari.

Tilaisuuden tuotto käytetään lyhentämättömänä työväentalon lämpöeristyksen parantamiseen.
Jorma Kaarto


Savikiekkotanssit Yläneen työväentalolla sunnuntaina 22.9. klo 14. Kymmenen euron pääsymaksu sisältää pullakahvit tai -teen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän