Pöytyän kirkon ulkoremontti on loppusuoralla

0
Pestyjä kattotiiliä asennetaan paikoilleen. Kuvassa kirkon katon harja, kuvattuna tornin vierestä.

PÖYTYÄ. Tammikuussa aloitettu Pöytyän kirkon remontti on edennyt loppuvaiheeseensa. Työ valmistuu lokakuussa. Työnjohtaja Elmo Käppi kertoo, että sovittu aikataulu on pitänyt melko hyvin. Pitkittyminen kuukauden verran alkuperäisestä suunnitelmasta johtuu yllätyksistä, jotka ovat todennäköisiä vanhoissa kohteissa.

Nyt yllätykset olivat hirsirakenteissa. Kattojiirin kohdalla, näkyvästi läpi kirkkosalin kulkevasta katon kantavasta vetohirrestä löytynyt lahovaurio oli sijaintinsa takia hankala korjattava.

Remontin pääurakoitsija on Rappaustekniikka Laurell Oy. Eri työvaiheista ovat vastanneet useat aliurakoitsijat. Näitä ovat olleet muun muassa kirkon hirsiseinien suoristus ja kattotuolien kiristys, vanhojen kattotiilien poisto, pesu ja asennus sekä ikkunoitten korjaus. Julkisivulaudoitus purettiin suoristuksen kohdalta ja asennettiin takaisin. Seinien pellavaöljymaalin väri säilyy keltaisena.

Käppi kertoo, että olot työmaalla ovat olleet lämpimänä kesänä hikiset ja tunnelmat hyvät.

–Kirkkoremonteissa tuntuu olevan aina hyvä ilmapiiri. Se johtuu varmaan siitä, että remontoidaan yli 200 vuotta vanhaa, erityistä, historiallisesti merkityksellistä kohdetta, Käppi kuvailee.

Pöytyän seurakunnan talouspäällikkö Minna Stenroos kertoo, että käyttöönottojuhla on pyhäinpäivänä 2. marraskuuta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän