Majureiden huolella hoidettu piha hivelee silmää

0
Keväällä jaetut kannat kukkivat komeasti. Ritva Majurin mukaan piha merkitsee paljon hänelle ja hänen miehelleen.

PÖYTYÄ/Yläne. Komeat tulipunaiset kannat kutsuvat jo kaukaa astumaan tähän pihaan. Ritva ja Heikki Majurin puutarhassa kaikki on hyvin ja huolellisesti hoidettua. Yläneen kyläyhdistyksen järjestämässä pihakilpailuissa piha sijoittui toiseksi.

Majurit rakensivat kotinsa Nissilän pellolle 19 vuotta sitten. Pihaa he ovat rakentaneet ja hoitaneet maltilla ja rakkaudella. Ritvan mukaan etenkin Heikki huolehtii nurmikosta ja kasvien hyvinvoinnista. Samalla tulee huolehdittua omastakin hyvinvoinnista.

–Piha merkitsee meille paljon, etenkin Heikille. Pihanhoito on hyvää hyötyliikuntaa, Ritva Majuri toteaa.

Vaikka piha on pariskunnalle selvästikin tärkeä, he ovat osanneet antaa sille sopivasti myös väljyyttä, jota useimmat kasvit tarvitsevat voidakseen kukoistaa.

MAJUREIDEN pihassa yhdistyvät hyöty- ja koristepuutarha. Etupihalla kukoistavat koristekasvit, takapihalla hyötypuutarha. Osa kasveista on hyvinkin vanhaa perua, sillä ne ovat kulkeneet perheen mukana Heikin puutarha-alalla työskennelleen isoisän ansiosta Karjalasta asti. Muuttaessaan Yläneen Kuralan kartanotilalta Yläneen kirkonkylään Majurit ottivat nuo kasvit mukaansa. Joukossa on muun muassa raparperi ja jasmiini sekä naapuriin johdattavaa ystävyyden siltaa kehystävä valamonruusu.

–Valamonruusu kukkii kauniisti, Ritva Majuri toteaa, mutta mainitsee omaksi suosikikseen pihan kasveista upean syysvärin omaavan mongolianvaahteran.

Ritva Majurin suosikkeja ovat myös valtavan kokoiseksi kasvanut ja runsaasti kukkiva kesäkukka keijunmekko sekä monivuotinen prinsessalilja, joka sekin kukkii upeasti.

Kasvien lisäksi puutarhassa ilahduttavat talon seinään kiinnitetyt Jordan Ivanovin puuveistokset ja pieni suihkukaivo. Rauhoittava, soliseva vesiaihe on pihassa tyttärentyttären toiveesta.

Auranmaan Viikkolehti esittelee Yläneen kyläyhdistyksen pihakilpailussa palkitut pihat. Kilpailun voittaja esiteltiin 6.9. lehdessä

Parhain kukinta alkaa olla jo takana, mutta elokuun lopulla kukkaloistosta oli vielä viitteitä.

Raadin arvio

Tämä puutarha ihastuttaa erinomaisella suunnittelullaan ja vaihtelevalla, värikkäällä kasvimateriaalillaan. Inkaliljat, kannat, keijunmekko ja mustasilmäsusanna ovat uskomattoman upeita. Myös eri lajikkeiset hedelmäpuut ja herukat ovat ensiluokkaisia. Uudelle rakennuspaikalle on osattu tuoda kasveja vanhasta elämästä ja jopa esi-isien kasveja. Kasvien kykyä kertoa tarinoita tulee erinomaisella tavalla hyödynnetyksi ja arvostetuksi.

Suunnitellussa, rakennetussa ja hoidetussa puutarhassa hivelevät silmää muun muassa runsaat syysleimut ja keltaiset kallionauhukset, jotka luovat loistavaa väriä syksyyn. Ilo ja puutarhataito yhdistyvät tässä puutarhassa.

Jutusta korjattu Majureiden aiempi asuinpaikka sekä Heikki Majurin isä isoisäksi 16.9. klo 8.56.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän