Lounaspaikka juhli 35-vuotista taivaltaan – Hilkka Palomäki siirtyy pikku hiljaa eläkkeelle

0
35 vuotta Mellilän Lounaspaikka ja Pitopalvelua pitänyt Hilkka Palomäki siirtyy pikku hiljaa eläkkeelle. Yrityksen toiminnasta huolehtivat nykyään hänen lapsensa Marika Kurki ja Mauri Nurmi. Kuva: Kalle Rajala

LOIMAA/Mellilä. Mellilän Lounaspaikka ja Pitopalvelu juhli sunnuntaina 35-vuotista historiaansa juhlakonsertin merkeissä. Juhlapaikkana toimi Mellilän Kunnantalo, jonka kymmenvuotista taivalta juhlatilana juhlittiin samalla sykäyksellä.

Ennakkoon juhlakonserttiin ilmoittautui noin sata ihmistä ja sunnuntaina paikan päälle saapui väkeä myös hajapaikkojen toivossa. Kaikille paikka löytyi ja lähes kaikki olivat myös yrittäjä Hilkka Palomäelle tuttuja vuosien varrelta.

Palomäki kertoi yrittävänsä koko ajan vähentää työntekoa ja siirtyvänsä hiljalleen eläkkeelle. Vetovastuussa yrityksen päivittäistoiminnasta ovat hänen poikansa Mauri Nurmi ja tyttärensä Marika Kurki, joka hoitaa muun muassa markkinointitoimet Muuramesta käsin.

–Kun on muilla töissä, niin voi helposti vain lähteä eläkkeelle. Perheyrityksessä pitää lähteä pikkuhiljaa, että saa opetettua kaiken seuraajilleen, vankkumattomasta työmoraalistaan tunnettu Palomäki kertoi.

Juhlatila Mellilän Kunnantalossa järjestettyyn juhlakonserttiin saapui noin 100 vierasta, eli tupa oli täysi. Auranmaan Riihiharmonikat ja Seppo Soittila viihdyttivät yleisöä ja yrittäjät Mauri Nurmi ja Marika Kurki kertasivat yrityksen historiaa. Historiaa pääsi myös näkemään seinällä pyörineen valokuvashown ja seinustalle kasattujen esineiden ja lehtileikkeiden avulla. Kuva: Kalle Rajala

Juhlassa kuultiin Auranmaan Riihiharmonikkojen konsertti, jonka ohessa Seppo Soittila viihdytti yleisöä tarinoinnillaan ja muutamalla haitarikappaleellaan. Yrityksen uusi sukupolvi kertasi lyhyesti historian vaiheita.

Mellilän lounaspaikan historia ulottuu vuoteen 1962 asti, jolloin Helvi Reunanen avasi Nisuleipä-nimisen leipomon. Vuonna 1989 Palomäki osti yrityksen ja nimeksi tuli Mellilän Lounaspaikka ja Pitopalvelu.

Lounasta, leipomotuotteita, ateriapalveluja ja pitopalvelua tarjonnut yritys on ollut kiinteä osa melliläläisten elämää jo 35 vuoden ajan. Yrityksen pitkästä historiasta oli koottu juhlasalin seinustalle valtava määrä valokuvia, lehtileikkeitä, mainosjulisteita ja esineitä.

Vuonna 1991 yrityksen liiketoimintaa päivitettiin perustamalla Rata Pub, jossa kyläläiset pelasivat biljardia ja nauttivat illanvietosta viikon jokaisena päivänä. Pubikulttuuri eli tuolloin voimakkaana koko Suomessa ja tämä näkyi myös Mellilässä.

–Rata Pubista muodostui kyläläisten olohuone, jossa riitti vilinää ihan joka ilta. Sitten kauppojen aukioloaikojen pidentymisen myötä monet jäivät koteihinsa, eikä Rata Pubille enää ollut niin suurta tilausta, Marika Kurki taustoitti.

–Siinä melkein 20 vuoden aikana porukka muuttui ja samalla kulttuuri muuttui. Aikansa kutakin, Palomäki lisäsi.

Vuonna 2014 yrityksessä tiedostettiin tarve isommalle juhlatilalle ja tyhjilleen jäänyt Mellilän kunnantalo remontoitiin uuteen käyttötarkoitukseen. Kurjen mukaan juhlatilan varauskalenteri alkoi ennen koronakaaosta täyttyä mukavasti, mutta pandemian pysäytettyä maailman nousu taittui. Pandemian jälkeen sai myös juhlatila aloittaa lähes puhtaalta pöydältä. Maailmantilanne vaikutti myös siihen, että yritys remontoi Kunnantalon viereisiin rakennuksiin majoitustiloja, jotka ovat saavuttaneet suosiota.

Vuosien varrella yrityksestä on eläköitynyt useita pitkäaikaisia työntekijöitä.

–Kiitos kuuluu myös työntekijöillemme, jotka ovat olleet meillä töissä. Toivotaan, että yhteinen taival jatkuu pitkälle tulevaisuuteen, Mauri Nurmi toteaa.

Kalle Rajala

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän