Lampiniemet laittoivat 25 vuoden jälkeen Kestihovin hanat ja hellan kiinni

0
Petri ja Marika Lampiniemi laittoivat lapun Kestihovin luukulle haikein mielin. Pariskunta toivoo, että Yläneelle löytyisi uusi ravintoloitsija. Omat suunnitelmat ovat vielä auki, mutta Petri Lampiniemi toteaa, että aloillaankaan ei osaa olla.

PÖYTYÄ/Yläne. Kyläkapakat alkavat käydä katoavaksi kansanperinteeksi. Riihikoskella laskettiin viimeiset huurteiset hanasta jo vuosia sitten ja Kosken Kara sulki ovensa vuodenvaihteessa. Nyt yläneläiset ovat jäämässä ilman oman kylän kuppilaa.

Kestihovia 25 vuotta pitäneet Petri ja Marika Lampiniemi myivät lauantaina varastot tyhjiksi ja suuntaavat nyt loman kautta kohti uusia seikkailuja. Liiketoimintaa yrittäjäpariskunta ei vielä myy, koska pitopalvelun kohtalo ja muut tulevaisuudensuunnitelmat ovat toistaiseksi auki. Kestihovin kiinteistö sen sijaan on laitettu myyntiin ja Lampiniemet toivovat, että tiloihin löytyisi uusi yrittäjä.

Kestihovin kiinteistöllä on ollut ravintola- ja anniskelutoimintaa vuosikymmenet.

–1960-luvun loppupuolelta ainakin on ollut ravintolatoimintaa. Lindan baari toimi vanhassa osassa ja 1970-luvulla rakennusta on laajennettu, Petri Lampiniemi kertoo.

Perinteikkäästä kyläravintolasta luopuminen on Lampiniemille haikeaa, mutta terveyden sanelemaa. Lääkäriltä kävi Petri Lampiniemelle kehotus vaihtaa työ nykyistä stressittömämpään.

–Vielä olisimme jatkaneet, jos terveys olisi parempi. Terveys edellä mennään, Lampiniemet sanovat.

Pitopalvelun osalta Lampiniemet hoitavat aiemmin luvatut tilaukset ja syyskuun aikana he tekevät lopullisen päätöksen pitopalvelun jatkosta.

RAVINTOLA-ALAN kurimuksesta on puhuttu paljon viime vuosina. Lampiniemet ovat saaneet Kestihovista leivän pöytään, mutta alan muutos ei ole jäänyt heiltäkään huomaamatta.

–En haluaisi sanoa, että ennen kaikki oli paremmin, mutta kyllä oli, Petri Lampiniemi sanoo ja toteaa kanta-asiakkuuden kadonneen.

Lampiniemien mukaan tapahtumat vetävät edelleen hyvin porukkaa, mutta muuten ei ravintoloissa enää käydä entiseen tapaan aikaa viettämässä. Esimerkiksi Kestihovin 25-vuotissynttäribileisiin osallistui ennätysyleisö, mutta muutoin asiakasmäärä on Lampiniemien mukaan ollut 2 000-luvun alun huippuvuosista laskussa.

–Alkuvuodet olivat parasta aikaa, olimme 365 päivää vuodessa auki, Lampiniemet katsovat kaiholla Kestohovin vuosia taaksepäin ja toteavat viimeistään koronan muuttaneen asiakkaiden käyttäytymistä.

Koronan jälkeen entistä useampi on jäänyt mieluummin kotiin. Koronaa seuranneet Ukrainan sota ja energiakriisi sekä muut talousvaikeudet heijastuvat myös ravintola-alaan.

–Kun rahat ovat tiukalla, ensimmäisenä säästetään siitä, ettei lähdetä ravintolaan syömään.

ANNISKELURAVINTOLAN lisäksi Kestihovissa toimi a la carte. Ostaja saa kiinteistön kaikkine kalusteineen ja astioineen. Lampiniemien mukaan kiinnostusta kiinteistön vuokraamiseen on jo ollut, mutta heidän ensisijainen tavoitteensa on saada kiinteistö kaupaksi.

–Ostaja saa avaimet käteen ja pääsee valmiiseen pöytään, Petri Lampiniemi huomauttaa.

Kestihovin sulkemisesta uutisoi ensimmäisenä Alasatakunta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän