Ilo irti eduskunnan joululahjarahoista – Uusi päällyste houkuttelee Aurajoentien matkailutielle polkemaan

0
Torstaina poljettiin ilo irti Aurajoentien matkailutien uudesta asvaltista. Eduskunnan joululahjarahoilla tehtyä päällystettä olikin jo ehditty odottaa pitkään ja hartaasti.

AURAJOENTIEN MATKAILUTIE. Eduskunnan joululahjarahoista poljettiin torstaina ilo irti. Joululahjarahoilla tehty Aurajoentien matkailutien uusi päällyste saa kiitokset ja kehut Aurasta Riihikoskelle ja takaisin polkeneilta ”juhlapyöräilijöiltä”. Uuden asvaltin kunniaksi polkaistuun juhlapyöräilyyn osallistui kymmenen hengen porukka Auran kunnanjohtajan Terhi Källin johdolla.

Torstaiaamupäivän sumu vaihtui iltapäivään ja juhlapyöräilyyn mennessä aurinkoisen lämpimäksi syyspäiväksi, mikä osaltaan levensi pyöräilijöiden tyytyväisiä hymyjä. Kansallismaisemassa kelpasi pyöräillä auringon helliessä ja sileän asvaltin tehdessä polkemisesta pelkkää iloa.

–Siinä voisi vaikka rullalaudalla mennä, niin sileä se on, Källi kiitteli ja Annukka Netterberg nyökytteli vieressä, että nyt kelpaa.

Kunnanjohtaja Källi ja matkailutien hankekoordinaattori Olli Järvenkylä turvautuivat sähköpyörään, mutta muut taittoivat matkaa puhtaasti lihasvoimin. Matka Koskipirtiltä Mäkiäistentalolle taittui noin parissakymmenessä minuutissa. Keskinopeudeksi mitattiin 17,4 kilometriä tunnissa. Netterberg huomauttikin, että lyhyillä matkoilla auto ei ole kovin paljon pyörää nopeampi.

Arja Marisa veresti pyöräilyllä nuoruusmuistoja ja muisteli, ettei Turuntiellä silloin nuoruudessa ollut asvalttia. Siitä huolimatta tiellä poljettiin tuolloinkin, muiden muassa Marisa, silloinen Mattila, pyöräili Auvaisista Pöytyän Taipalsaareen lentopalloilemaan.

–Eikä se tuntunut missään, Marisa myhäili muistoille.

Nyt pyöräilijöille tuli hieman hiki, mutta se ei pyyhkinyt pois hyvää mieltä ja tyytyväisyyttä. Tiellä tuntui myös turvalliselta ajella. Auvaisten ja Riihikosken välillä tiellä on pääosin kuudenkympin nopeusrajoitus ja Källi huomautti näkyvyydenkin olevan enimmäkseen hyvä. Matkailijat saivatkin kannustusta ottaa tie kovaan käyttöön.

–Nyt kannattaa tietä käyttää, kun on uusi asvalttikin, Källi totesi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän