Pöytyän Urheilijoiden naispesäpalloilijat pakkovoiton edessä

0
Essi Ilmanen, kuten koko muukin joukkue harjoitteli

PESÄPALLO. Pöytyän Urheilijoiden naispesäpalloilijoilla on huomenna lauantaina ratkaisevat hetket. Joukkue on pakkovoiton edessä säilyttääkseen mahdollisuutensa Superpesispaikkaan myös ensi kaudella. Kymppi-Katto Areenalla kello 17 alkavassa ottelussa on vastassa jo totuttuun tapaan Haminan Palloilijat.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 2–2. Kumilassa pelattavassa ottelussa ratkeaa, kumpi joukkueista jatkaa selviytymistaistelua ja kumpi putoaa suoraan sarjatasoa alemmas. Keskiviikon harjoituksissa joukkue hioi otteitaan tulevaa koitosta silmällä pitäen.

–Pienten marginaalien peli on nytkin tulossa. Olimmehan me viime sunnuntainakin pakkovoiton edessä Haminassa, ja siellä pelasimme oikein ehjän pelin. Mutta tiedetään myös se, että mitään ei saa ilmaiseksi. ”Kaikki tai ei mitään” -asenteella lähdemme lauantain otteluun, pelinjohtaja Mika Lehto kuvailee tulevaa ottelua.

Kun kausi on loppuvaiheessa, mitään suuria muutoksia peliin ja taktiikkaan ei voi enää tässä vaiheessa tehdä. Niinpä harjoituksissa viimeistellään vain tiettyjä pelin yksityiskohtia.

–Ulkopeli on tärkeässä roolissa. Ilmaisia juoksuja vastustajalle ei saa antaa. Räpylän täytyy pitää. Myös kotiuttamista harjoittelemme nyt, koska siinä emme ole olleet ihan parhaimmillamme viime aikoina, Lehto mainitsee torstain harjoitusten sisältöä.

Kotiottelussa oma viehätyksensä

Kun Pöytyä ja Hamina ovat pelanneet jo neljä ottelua peräkkäin, on vastustajan pelityyli tullut hyvinkin tutuksi.

–Meillä on joukkueessa sellainen hyvä tiimi, joka on kyllä pystynyt hienosti ”purkamaan” vastustajan pelin. Tiedämme, miten he pelaavat ja millaisia asioita pyrkivät pelissä toteuttamaan. Yritämme tietenkin niihin vaikuttaa, ja lopputulos onkin sitten omasta suorittamisesta kiinni, Mika Lehto analysoi.

Ratkaisuottelu pelataan siis pöytyäläisten kotiareenalla. Sillä onkin Mika Lehdon mukaan varsin merkittävä positiivinen vaikutus joukkueeseen varsinkin, kun yleisömäärät ovat koko kesän ajan olleet oikein hyviä.

–Parhaimmillaan kesällä oli yksittäisessä ottelussa yli 700 katsojaa, mutta nyt viimeisissäkin peleissä nelisen sataa. Sillä on todella iso merkitys, kun yleisö tulee meitä katsomaan, ja kyllä se samalla antaa tiettyä lisäpotkua pelaamiseen, Lehto kertoo.

Kumilan Kymppi-Katto Areenalla pelataan lauantaina 24.8.2024 kello 17 alkavassa ottelusta siitä, kumpi joukkueista putoaa suoraan sarjaporrasta alemmas ja kumpi pääsee jatkopeleihin säilymisestä Superpesiksessä.

Juha Lahti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän