Ikäihmisten koronarokotukset vauhtiin

0

VARSINAIS-SUOMI. Koronarokotukset ovat käynnistyneet Varsinais-Suomessa. Edellisviikolla rokotukset alkoivat ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä, kotihoidossa ja omaishoidossa. Seuraavaksi vuorossa ovat yli 80-vuotiaiden kotona asuvien sekä voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotukset.

Rokotuksia saa omalta terveysasemalta. Auranmaan terveysasemilla ajat avautuvat varattaviksi maanantaina 2. syyskuuta. Aikoja voi varata sekä sähköisesti että puhelimitse. Kuntakohtaiset rokotusaikataulut löytyvät osoitteesta varha.fi/koronarokotus.

Yli 80-vuotiaiden ja voimakkaasti immuunipuutteisten jälkeen rokotusvuorossa ovat kaikki 75–79-vuotiaat. Heidän rokottamisensa alkavat vasta myöhemmin syksyllä, eikä tarkka aikataulu ole vielä tiedossa. Kaikille yli 65-vuotiaille ja niille yli 18-vuotiaille, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä perussairaus, tarjotaan koronarokotusta loppusyksystä influenssarokotuksen yhteydessä samalla vastaanottokäynnillä.

Influenssarokotukset käynnistyvät puolestaan loka-marraskuussa edellisten vuosien tapaan. Influenssarokotuksen riskiryhmiin ei ole odotettavissa muutoksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän