Saako nopeusrajoituksia rajoittaa? – Kysely sulkeutunut

6

AURANMAA

Mitä mieltä olet Väyläviraston suunnitelmista laskea nopeusrajoituksia Suomen tieverkolla? Jos suunnitelmat toteutuvat, saattavat kesänopeusrajoitukset esimerkiksi valtatie 9:llä, valtatie 10:llä ja kantatie 41:llä pudota satasesta kahdeksaankymppiin. Vastaa nopeusrajoituksia koskevaan kyselyymme 30.7. mennessä.

6 KOMMENTIT

  1. Jos nyt satsattaisiin nekin rahat, joita tämä älynväläys suunnitteluissaan vaatii ja liikennemerkkien vääntelyissään aiheuttaisi, näiden teiden korjauksiin,kunnossapitoon kaiken kaikkiaan! Olisi nimittäin paljon parempaa liikenneturvallisuuden kannalta.

  2. Nykyiset rajoitukset pitäisi jopa nostaa korkeammaksi.Ne ketä paljon tietä käyttää joutuisivat sakkorysään kun päivässä pitää ehtiä

  3. Nopeusrajotuksia pitäs pikemminki nostaa, mutta kun ei voi, se ”ylinopeudest” sakottaminen on niin hyvä tulo valtion pohjattomaan kassaan. Ja koko ”nopeusvalvonta” systeemi pitäisi järkeistää, ei tarttis muuta kun poliisiauton seisoa jollakin bussipysäkillä tms. ni johan liikenne kulkisi rauhallisesti, eikä kytätä puskissa tutka kourassa ja odottaa, että rike tapahtuu.

  4. Nopeusrajoituksia ei pidä laskea. Länsirata pitää perua ja rahat ohjata tieverkon kunnossapitoon. Tuottavuus laskee ja keskittyminen ajamiseen herpaantuu kun nykyautoilla ei tarvitse 80km/h nopeudessa keskittyä ajamiseen.

  5. Joillakin teillä huonon näkyvyyden, tien kunnon ja keliolosuhteiden vuoksi voi olla alempi nopeus. Lanauksen jälkeen tulisi olla viikko 50km/h ja ohje käyttää tien oikeaa laitaa. Myös talvella olisi syytä käyttää tietä koko leveydeltä, että kohtaamiset sujuisivat ilman uria.

Kommenttien lisääminen on estetty.