Pöytyän seurakunnan Pride-viikon Facebook-kommenteista nousi kohu

0

PÖYTYÄ. Pöytyän seurakunnan Facebook-tililtä lähetettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Havaintoja parisuhteesta -sivustolle teksti, joka poiki sunnuntaina (30.6.2024) kohun niin sosiaalisessa mediassa kuin mediassakin.

Havaintoja parisuhteesta -sivustolla oli viime viikon Pride-tapahtumia koskeva päivitys, johon Pöytyän seurakunnan tililtä vastattiin: ”Eipä ole vielä täyttä sataa vuottakaan aikaa siitä, kun erään rakkauden ja oikeamielisyyden liput liehuivat ympäri Eurooppaa, vaan kuinkas sitten kävikään”.

Kommentti aiheutti Facebookissa epäilyksen, että kirjoittaja vertasi Pride-lippua hakaristilippuun.

Aamulla Pöytyän seurakunnan tililtä kommentoitiin vielä samaan päivitykseen, että ”Meni kieltämättä tilit sekaisin, mutta kannassani kuitenkin pysyn”.

Sunnuntaiaamuna tapauksen ruotiminen jatkui Facebookissa, ja kohusta uutisoivat muun muassa Iltalehti ja Yle.

Sunnuntaiaamupäivänä Pöytyän seurakunnan kirkkoherra Merelle Peltonen Galindo ilmoitti Facebookissa Pöytyän seurakunnan tilillä, etteivät ”nämä kommentit missään nimessä edusta seurakunnan virallista kantaa”. Peltonen Galindo myös ilmoitti ottavansa selvää, mitä on tapahtunut ja kuka asiasta on vastuussa.

–Varmistan, ettei moinen toistu, Peltonen Galindo kirjoitti, ja pahoitteli tapahtunutta.

Myöhemmin Pöytyän seurakunnan nettisivuilla Peltonen Galindo vahvisti, että yölliset kirjoitukset olivat seurakunnan työntekijän tekemiä.

–Kyseessä on ollut seurakunnan työntekijä, joka on päivittänyt keskusteluun seurakunnan tililtä. Työnantaja jatkaa keskustelua työntekijän kanssa ja pohtii jatkotoimenpiteitä, Peltonen Galinto kommentoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän