Kosken Kohauksessa iloa ja elämyksiä koko viikoksi

0
Pekka Kanasuo ja Katri Rautiainen ovat tyytyväisiä Kosken Kohauksen runsaaseen ohjelma- ja tapahtumatarjontaan.

KOSKI. Timo Saari on tuonut liikkuvan esiintymislavansa Kosken torille ja saanut äänentoiston asennettua, kun maanantaitori alkaa vilkastua ja myyjiä saapua. Lava on kovassa käytössä koko ensi viikon, kun Kosken Kohaus pyörähtää käyntiin 42:sen kerran.

Kohauksen käytännön valmistelut ovat viittä vaille valmiit, kun alkuun on vajaa viikko. Tapahtumia on viikon jokaiselle päivälle. Kosken yrittäjien puheenjohtaja Pekka Kanasuo on erityisen tyytyväinen ohjelman monipuolisuuteen ja runsauteen.

– On todella hienoa, että on koko viikko täynnä ohjelmaa, järjestäjinä eri yhteisöjä ja yrittäjiä.

Lauantain yhtenä kohokohtana on vanhojen autojen paraati. Kanasuon oma, vuoden 1952 Volkswagen kaksiosaisine takaikkunoineen solahtaisi mainiosti jenkkiautojen, tyylikkäitten eurooppalaisten vanhojen autojen ja pappa-Tuntureitten letkaan, mutta Kanasuo sanoo, että aika ei riitä vanhan Kuplan kunnostamiseen.

Yhteistyöllä yhteiseksi iloksi

Ohjelmassa on muun muassa perinteinen ongintakilpailu Myllyrannassa, kaikkien koirien näyttely, minitivoli, puistopiknik kasvomalauksineen ja pomppulinnoineen, frisbeegolfturnaus, takakonttikirppis, yhteislaulua, jousi- ja pistooliammuntaa, lettukahviloita, kuvataidetta ja konsertteja, sekä Kosken Köntyksen julkistus. Lauantaina saapuu Huutokauppakeisari heiluttamaan nuijaa Liikenneasemalle, jossa on tarjolla runaasti huudettavaa.

Kosken yrittäjien varapuheenjohtaja Katri Rautiainen odottaa legendaarista Muskaa, jonka ohjelmistoon kuuluu myös veljensä Kirkan biisejä. Toinen Rautiaisen innolla odottama on Koskis-Rock, jossa hän on yhtenä vetovastuussa.

”Uusvanhasta” kaksipäiväinen rock-tapahtuma valtaa Nuortentuvan kentän. Konserttiviikonloppu on paikallisten yrittäjien alkuvuonna perustetun Koskis Happening -yhdistyksen voimannäyte.

– Ja hauskaa yhdessä tekemistä samalla.

Kohaus on Koski Tl:n Yrittäjien tehokkaan yhteistyön tulosta. Talkootyö on Koskella voimissaan, Pekka Kanasuo sanoo, ja kiittää kaikkia järjestämisessä mukana olleita. Tapahtumaviikon järjestelyissä ja rakentamisessa ovat mukana yritykset, kunta, yhdistykset ja muut yhteisöt. Työtä on tehtykin, yhteinen ponnistus on melkoinen, ja työn tulokset näkyvät runsaana ja monipuolisena ohjelmana. Yrityksiä osallistuu myös kunnan ulkopuolelta.

– Tavoitteena on, että väki lähtee runsaslukuisena liikkeelle kuten maanantain iltatori on otettu erittäin hyvin ja aktiivisesti vastaan, Kanasuo sanoo.

Koko kylän juhla

Vielä viikko ennen Kohauksen alkua, keskellä kuumaa arkipäivää on Kosken keskustassa hiljaista. Kirjastossa päivän lehtiä lukeva, Ariksi esittäytyvä uudehko paikallinen kertoo aikovansa ehdottomasti osallistua Kohauksen tapahtumiin.

– Todella hienoa, se on sellainen koko kylän yhteinen tapahtuma.

Pekka Kanasuo on osallistunut Kohauksiin alusta pitäen, vuodesta 1981 alkaen. Yksi muisto saa suupielet ylöspäin ja se on SEO:n ympärihiihto, jonka järjesti aseman henkilökunta.

– Oli 30 osallistujaa, kaikki sarjat ja komeat palkinnot.

Katri Rautiaisen varhaisin Kohaus-muisto on alle kouluikäisenä, kun torille saavuttiin komeasti valtavan portin läpi.

– Portti oli tehty Raunion Sahan lautanipuista, jotka lopuksi huutokaupattiin.

Kosken Kohaus avataan maanantaina 22.7. minigolfturnauksella ja pesäpallopelillä. Tapahtumaviikko päättyy sunnuntaina 28.7., jolloin on mm. barokkikonsertti kirkossa ja ohrasuurimopuuroa Ojalan kotimuseossa.

Koko ohjelma Kohauksen Fb:ssa ja paperisessa Kohaus-lehdessä.