Kauneudesta nauttien

0

Suomen kesä kestää hetken aikaa vaan, mutta miten kaunis se hetki voikaan olla.

Tänä vuonna lumet sulivat hitaasti ja niin sanottu takatalvi iski vielä hieman ennen vappua, säärintamat ovat alkukesän aikana vaihdelleet helteistä sateisiin ja lähes kaikkeen siltä väliltä. Siksi kai tuntuukin siltä, että kesä on vasta alkanut, mutta mielessä siintää jo aina vaan vikkelämmin ovelle ilmestyvä syksy.

Kuten erään ystäväni äiti totesi jo juhannuksen aikaan; nyt on juhannus ja kohta onkin taas jo joulu! Nyt on siis syytä aina nauttia hetkestä ennen kuin se jo vilahtaa ohi, jos hetki sattuu olemaan kaiken vaihtelevuuden keskellä sopiva sellaiseen toimintaan mitä omalle kesälle on suunnitellut.

Kesällä onkin useimmalla kalenteri täynnä (tai tarkoituksella tai ei-tarkoituksella tyhjä) ja mielessä erilaisia tavoitteita ja suunnitelmia. Toiset haluavat nähdä ja kokea niin paljon kuin vain mahdollista on, toiset keskittyvät yhteen projektiin tai kohteeseen ja toiset taas mahdolliseen akkujen lataamiseen vääjäämättä tulevaa lyhyemmän valonmäärän aikaa varten. Noin kolmen kuukauden mittainen kesäaika hujahtaa nopeasti, joten suunnittelu sen varalle aloitetaan usein jo hyvissä ajoin.

Tänä kesänä omiin suunnitelmiini kuuluu yksi pidempi ”roadtrip” halki Suomen, jonka tavoitteena on päästä nauttimaan kotimaamme kauniista luonnosta ja aina yllättämään onnistuvista nähtävyyksistä. Kulttuurialan freelancerina arvostan suuresti kaikkea sitä upeaa tarjontaa mitä kotimaan matkailun kautta voi löytää ja usein huomaan myös ammentavani kokemuksista ideoita omaan tekemiseen.

Museot, kesäteatterit, tapahtumat, luontokohteet ja paljon muuta. Niin monen elämyksen luo on tie jo vuosien aikana vienyt, mutta uusia löytyy aina kun tien päälle on lähtenyt. Sosiaalisesta mediasta ja sen vaikutuksista meihin ihmisiin ja yhteiskuntaan ollaan montaa mieltä, mutta kesän menoja suunnitellessa on ilo huomata kuinka paljon apua löytyy erilaisista kotimaan matkailuun keskittyvistä keskusteluryhmistä, kun ideoita ja vinkkejä heitellään ilmoille ja erilaisia kokemuksia jaetaan ilomielin myös muiden nähtäväksi.

On inspiroivaa joka kesä huomata miten kaunis Suomi onkaan ja kuinka myös ilman pilkun tarkkaa suunnitelmaa voi kesästä tulla se unohtumaton kesä. Eläköön siis kotimaan matkailu!

toimituksen avustaja

Emmi Lovén

toimitus@avl.fi