Yläneen Säpinöillä luvassa markkinatunnelmaa ja vanhoja menopelejä

0
Yläneellä nähdään jälleen lauantaina 29.6. kello 12 wanhojen menopelien kulkue. Viime vuonna komea Scania johdatti kulkuetta eteenpäin. Kuva: AVL:n arkisto / Tuomas Honkasalo

Yläneellä säpistään lauantaina 29.6. oikein kunnolla. Luvassa on monipuolista ohjelmaa aamusta alkaen.

Säpinät torilla

Säpinät Yläneen torilla lauantaina 29.6. klo 9–14. Luvassa monipuolista markkinatunnelmaa. Liikkuva resurssikeskuskin on tulossa torille. Säpinöitä tähdittää Janina Lehtonen ja Ville Mäkimattila. Entisessä SP:n kiinteistössä kirpputori ja kahvio klo 9–14. Wanhat kulkupelit -kulkue starttaa St1:ltä klo 12. (Kulkueeseen osallistuvat pelit kokoontuvat klo 10 alkaen huoltoasemalle.) Omaan menopelisuosikkiaan pääsee äänestämään (fb Yläneen Säpinät).

Yläneen kudontaryhmän avoimet ovet

Auranlaakson kansalaisopiston Yläneen kudontaryhmällä on avoimet ovet Säpinöiden yhteydessä lauantaina 29.6. klo 9–13. Tervetuloa tutustumaan ja katsomaan, mitä Yläneen vanhalla kunnantalolla kangaspuissa juuri nyt kudotaan. Tilaisuus on avoin kaikille käsitöistä kiinnostuneille.

Säpinää Yläneen kirjastossa

Säpinälauantaina 29.6. kannattaa suunnata torilta myös Yläneen kirjastoon. Pihalla on lapsille pomppulinna, kepparirata ja kasvomaalausta. Aikuiset voivat tutkia poistokirjojen aarteita ja kaikille on mehutarjoilu. Muutama kolikko kannattaa varata kasvomaalausta varten mukaan. Kirjasto palvelee säpinälauantaina klo 10–13.

Helyt ja Heinäseipäät tempaisevat säpinäpäivänä

Yläneen Museomäellä lauantaina Säpinäpäivänä käsityöläiset järjestävät Helyjä ja Heinäseipäitä -näyttelyn avajaisviikon pihatempauksen. Pihamaalla Leenan ja Eevan pop up -kahvio, taiteilija Maaritin kasvomaalauksia ja mahdollisuus osallistua arvontaan. Näyttely jatkuu 11.8. saakka ja on avoinna joka päivä klo 11–17.

Naapurustosuunnistus alkaa säpinälauantaina

Yläne äänestettiin Vuoden 2024 Naapurustoksi naapurustopalvelu Know Your Hoodsin -kilpailussa. Voiton kunniaksi Know Your Hoods ja Pöytyän kunta kutsuvat innokkaat seikkailijat suunnistamaan Yläneelle 29.6.–12.7.

Maksuttoman Naapurustosuunnistuksen rastit tutustuttavat Yläneen kiinnostaviin kohteisiin. Rasteja on yhteensä viisi ja halutessaan voi kiertää niistä vain osan. Vähintään kahdella rastilla käymällä osallistuu arvontaan, jossa on palkintona lahjakortteja paikallisiin elämyksiin.

Tapahtuman ideana on tarjota hauskaa kesäohjelmaa sekä kannustaa niin paikallisia kuin vierailijoitakin tutustumaan Yläneeseen uudenlaisella tavalla. Rastikierros on suunniteltu yhdessä paikallisten kanssa.

–Jokaisella rastilla on paikkaan liittyvä tietovisakysymys. Kohteet ja kysymykset on valittu niin, että ne tuottavat oivalluksia ja iloa niin Yläneellä ensimmäistä kertaa vieraileville kuin paikan jo hyvin tuntevillekin, kertoo Naapurustosuunnistuksen toteutuksesta vastaava Anna Ventola hankkeen tiedotteessa.

Kohteissa vierailu on maksutonta ja sopii vauvasta vaariin.

Suunnistuksen kartta ja ohjeet löytyvät osoitteesta: naapurustosuunnistus.hoods.fi

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän