Koski sanoi irti sopimuksia – Aluearkkitehdin ja elinkeinoasiantuntijan työt järjestellään uusiksi

0

KOSKI. Kosken kunnanhallitus on sanonut irti Marttilan ja Oripään kuntien kanssa solmimansa aluearkkitehtisopimuksen. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Sopimus päättyy 31.12.2024. Koskella mietitään parhaillaan, millä tavoin aluearkkitehdin tarjoamat palvelut jatkossa hankitaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Pietilä (kesk.) kertoo, että mietinnässä on muun muassa ostopalvelun käyttö. Hänen mukaansa sopimuksesta irtaantumisen taustalla on aluearkkitehtiin liittyneitä näkemyseroja.

Myös elinkeinoasioiden hoitamiseksi etsitään Koskella uusia ratkaisuja. Kosken kunnalla on elinkeinoasiantuntijan työpanoksesta Marttilan kanssa sopimus, joka sekin lakkaa irtisanomisen myötä kuluvan vuoden lopussa.

– Kunnanhallituksessa on ollut jo pidemmän aikaa puhetta, että elinkeinotoimintaan on satsattava nykyistä enemmän. Lähdemme hakemaan siihen uusia eväitä ja uutta näkövinkkeliä, Pietilä sanoo.

Kosken kunnan on tarkoitus panostaa markkinointiin. Pietilän mukaan elinkeinoasiantuntijan sopimuksen irtisanomisen taustalla ei ole riitaa tai tuntemusta Marttilan ja Kosken eriarvoisesta kohtelusta. Pietilä sanoo Kosken edustajien kertoneen Marttilaan irtisanomisaikeista hyvissä ajoin.