Alle 25-vuotiaiden ja yli 50-vuotiaiden työttömyys nousussa

0

AURANMAA. Auranmaan työttömyys kääntyi toukokuussa laskuun. Työttömyysprosentit laskivat kaikissa muissa Auranmaan kunnissa paitsi Pöytyällä, jossa lukema pysyi tismalleen ennallaan.

Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömyys on kuitenkin lisääntynyt kaikissa Auranmaan kunnissa, ilmenee Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Työllisyyskatsauksesta. Eniten nousua on ollut Oripäässä, jossa prosentti nousi vuoden kuluessa 6,6 prosentista 7,8:aan ja vähiten puolestaan Aurassa, jossa 5,4 prosenttia kasvoi 5,7:ään.

Auran 5,7 prosentin työttömyysaste on Auranmaan alhaisin. Auranmaan korkein lukema löytyy puolestaan Pöytyältä, jossa työttömänä on 8,2 prosenttia työvoimasta.

Työllisyyskatsauksen mukaan nuorisotyöttömyys on ollut nousussa. Alle 25-vuotiaiden työttömyys on noussut Varsinais-Suomessa 25 prosentilla viime vuodesta. Eniten nuorisotyöttömyys nousi Turunmaan saaristossa ja Loimaan seutukunnassa. Turunmaalla nousua oli 50 prosenttia ja Loimaan seutukunnassa 30 prosenttia.

Trendi näkyy myös Auranmaalla: alle 25-vuotiaiden työttömien määrä on lisääntynyt Auraa lukuun ottamatta kaikissa alueen kunnissa. Eniten nuoria työttömiä on Pöytyällä, jossa heidän lukumääränsä kasvoi vuoden aikana 26 henkilöstä 31:een.

Myös yli 50-vuotiaiden työttömyys on ollut nousussa. Tällä hetkellä Auranmaan alueella on yhteensä 579 työtöntä, joista 243 on yli 50-vuotiaita. Määrä on 20 enemmän kuin vuosi sitten.

Auranmaan alueen työttömyysaste on nyt 7,3 prosenttia, mikä on maakunnan keskitasoa. Varsinais-Suomen alhaisin työttömyysaste on Ruskon 3,7 prosenttia ja korkein puolestaan Turun 12,0 prosenttia.

Varsinais-Suomen työttömyysaste on 9,2 prosenttia ja koko maan 9,9 prosenttia.