Tärkeintä on liike

0

Lauantaina vietettiin Marttilan uudistetun urheilukentän avajaisia ja paikalla kävi ilahduttavan paljon väkeä. Marttilalaiset tuntuvat suhtautuvan myönteisesti siihen, että heidän kotikuntansa on satsannut ja tulee jatkossakin satsaamaan satoja tuhansia euroja liikuntaan sekä liikuntapaikkoihin. Urheilukentän viereen tehdään parhaillaan uutta huoltorakennusta ja Palaisilla on menossa mittava saunaremontti.

Kunta saa näille sijoituksilleen erinomaisen tuoton, kun harrastustoimintaa luotsaavat asialleen omistautuneet ohjaajat, jotka innostavat mukaan monenikäistä ja -tasoista väkeä.

Liikunnalla on tutkitusti runsaasti myönteisiä vaikutuksia fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen terveyteen. Se auttaa nukkumaan paremmin ja parantaa elämänlaatua, muistia sekä ongelmanratkaisukykyä. Liikunta helpottaa stressinhallintaa ja vähentää ahdistuneisuutta. Ikääntyessä liikunta auttaa ylläpitämään kokonaisvaltaista toimintakykyä, joka helpottaa selviytymistä arkisista toiminnoista.

Niin liikunnassa kuin kaikessa muussakin tekemisessä on tärkeää arvostaa toisia ihmisiä tasosta riippumatta. Kilpaurheilijalle on tärkeää päivittäinen treeni ja yhtä merkittävänä voi pitää seniorikansalaisen kävellen tekemää päivälenkkiä maitokauppaan tai viikoittaista kylmäuintia. Ainakin Marttilassa kunta tekee nyt kaikkensa, jotta liikunnan aloittaminen ja ylläpitäminen olisi mahdollisimman helppoa.