Kosken kunnanhallitus ei lämmennyt lapsi- ja perheneuvostolle – Paikkakunnalla toimii jo nyt vastaavia asioita ajava Verkko

0
Kosken kunnantalo
Kosken kunnantalo

KOSKI. Kosken keskustan valtuustoryhmä esitti 11.12.2023, että Koskelle perustettaisiin lapsi- ja perheneuvosto edistämään lasten sekä lapsiperheiden hyvinvointia ja seuraamaan niille tarkoitettujen palvelujen laatua.

Maanantaina 27.5. kokoontunut kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, ettei Koskelle perusteta erillistä lapsi- ja perheneuvostoa, sillä paikkakunnalla toimii jo Kosken Verkko. Sen tehtävänä on edistää lapsi- ja perheneuvostojen tyypillisesti hoitamia asioita.

Verkko on kokoontunut vaihtelevasti 2–3 kertaa vuodessa. Siihen kuuluvat varhaiskasvatus-/sivistysjohtaja, koulujen rehtorit, hyvinvointikoordinaattori, koulupsykologi, koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja, varhaiskasvatuksen erityisopettaja ja nuorisokoordinaattori. Verkon kokouksiin on teeman mukaan kutsuttu teknisen puolen sekä kolmannen sektorin edustajia.

Kunnanhallitus huomioi myös, että Kosken varhaiskasvatukseen on suunnitteilla sosionomien vakansseja, joiden yhtenä tehtävä on huolehtia lasten ja perheiden saamista palveluista ja tuesta.