Auranmaan korkein työttömyysaste on nyt Oripäässä – Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvussa

0

AURANMAA. Auranmaan työttömyys lähti huhtikuussa hienoiseen laskuun. Alueen työttömyysaste putosi kuukauden kuluessa 8,4 prosentista 7,6:een. Eniten lukemat pienenivät Marttilassa ja Pöytyällä, joissa molemmissa lukemat putosivat yli yhdellä prosenttiyksiköllä. Ainoastaan Koskella oli huhtikuussa pikkiriikkistä kasvua.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen Työllisyyskatsauksen mukaan huhtikuun aikana työttömien määrä laskee normaalivuosina maaliskuuhun verrattuna, kuten kävi nytkin.

Vuoden takaisiin lukemiin verrattuna työttömyys on kuitenkin lisääntynyt kaikissa Auranmaan alueen kunnissa. Eniten lukemat ovat kohonneet vuoden kuluessa Oripäässä ja Marttilassa. Marttilan työttömyysaste nousi vuoden aikana 6,4 prosentista 7,7:ään ja Oripään puolestaan 6,9 prosentista 8,9:ään. Oripään työttömyysaste on nyt Auranmaan korkein. Pienin on puolestaan Auran 5,9 prosenttia.

Auranmaan alueella on parhaillaan 602 työtöntä työnhakijaa, joista puolet on pöytyäläisiä.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on noussut vuoden mittaan melkoisesti varsinkin Pöytyällä. Yli vuoden työttömänä olleita oli vuosi sitten 76 kun heidän lukumääränsä on parhaillaan 110, mikä on yli kolmannes Pöytyän työttömistä.

Pitkäaikaistyöttömien määrä nousi Auraa lukuun ottamatta kaikissa muissakin Auranmaan kunnissa. Yhteensä Auranmaan alueella on 196 pitkäaikaistyötöntä.

Auranmaan 7,6 prosentin työttömyysaste on edelleen reippaasti alhaisempi kuin maakunnan tai koko maan. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli Työllisyyskatsauksen mukaan huhtikuun lopussa 9,3 prosenttia ja koko maan koko maan 10,3.

Varsinais-Suomen korkein työttömyysaste on Turun 12,0 prosenttia ja pienin Ruskon 4,2 prosenttia.