Kiinteistön ostaneet Yläneen Grillin yrittäjät aikovat kuitenkin remontoida rakennuksen ja käynnistää ravintolatoiminnan uudelleen vielä tulevana kesänä. Se on rohkea veto, kun ottaa huomioon remonttitarpeet ja ravintola-alan tilanteen. Helsingin Sanomat uutisoi maaliskuun lopulla, että 17 prosentilla suomalaisista ravintola-alan yrityksistä on suuria tai erittäin suuria taloudellisia ongelmia. Pääkaupunkiseudulla kaatuneiden ravintoloiden määrä kasvoi vuonna 2023 ja kuluvana keväänä tahti on jatkunut. Ahdinkoa selittää korkeissa lukemissa laukannut inflaatio, joka on nostanut raaka-aineiden hinnat pilviin.
Yläneen Grillin yrittäjäpariskunta on uinut taitavasti vastavirtaan. He ovat selättäneet koronakurimukset ja hankkineet tukevan jalansijan kotikunnassaan. Jälleen turkkilaistaustainen parivaljakko näyttää tehneen päätöksiä oikealla hetkellä. Lähes ravintolan naapuriin kaavaillaan suurta biokaasulaitosta, jonka rakennustyöt voivat tuoda tienoolle joukoittain lounasasiakkaita. Toivoa sopii, että perinteikäs ravintola puhkeaa kukkaan. Se olisi oiva käyntikortti Lallin alueelle ja koko Pöytyälle.