Vuoden 2020 työpaikkamääriä alensi koronapandemia. Ennen koronapandemiaa Pöytyällä oli normaalisti 30–40 työpaikkaa auki kuukausittain.
SAMA SUUNTAUS näkyy myös muualla Varsinais-Suomessa. Koko maakunnassa oli uusia työpaikkoja joulukuussa auki tuplasti enemmän kuin vuosi sitten.
Viime kuussa avoimia työpaikkoja listattiin Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa 7 400 kappaletta. Vuotta aiemmin määrä oli 3 800.
Avoimet työpaikat keskittyvät vahvasti Turun seudulle, jossa avoimia työpaikkoja oli joulukuussa yli 5 100.
Salon seutukunnassa avoinna oli lähes 1 000 työpaikkaa ja Vakka-Suomessa reilu 800. Loimaan seutukunnan työpaikkamäärä oli lähes 300 ja Turunmaan 200.
Luvut käyvät ilmi tiistaina julkaistusta Varsinais-Suomen Työllisyyskatsauksesta. Katsauksen tekee Varsinais-Suomen Ely-keskus.
VUODEN 2019 joulukuussa avoimia työpaikkoja oli Varsinais-Suomessa 3 750 ja vuonna 2018 joulukuussa 3 400.
Listaus ei kerro avoimien työpaikkojen työsuhteen muotoa tai kestoa, mutta pyrkii poistamaan päällekkäiset työpaikkailmoitukset listauksen luonnin yhteydessä.
VIIME VUONNA työvoiman kysyntä oli poikkeuksellisen vilkasta lähes kaikilla aloilla.
Eniten paikkoja on ollut auki teollisuudessa (pois lukien metalliteollisuus), jossa työvoiman kysyntä on ollut yli 140 prosenttia kovempaa tänä vuonna verrattuna viime vuoteen.
Rakentamisessa on työvoiman kysyntä ollut määrällisesti kovaa ja paikkoja on ollut auki yli 60 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.
Myös puhdistusalalla, sote-alan tehtävissä, hotelli- ja ravintolasektorilla sekä kuljetuksissa on paikkoja ollut yli 70 prosenttia enemmän verrattuna viime vuoteen.
Koko Suomessa oli joulukuussa avoinna 164 500 työpaikkaa, mikä on 71 600 enemmän kuin vuosi sitten.
PÖYTYÄLLÄ joulukuun työttömyysaste oli 8,8 prosenttia. Vuosi sitten työttömyysaste oli 11,6.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pöytyällä pienempi kuin koko Varsinais-Suomessa keskimäärin. Maakunnan työttömyysaste oli 9,8 prosenttia.
Se on 3,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa pienempi kuin koko maassa. Koko maan työttömyysaste oli 10,5.
Varsinais-Suomen korkein työttömyysaste oli Turussa, 13,2 prosenttia.
Joulukuun aikana työttömien määrä yleensä nousee normaalin suhdennevaihtelun mukaan.