Miksi olet ehdolla tammikuun aluevaaleissa?
–Olen ehdolla koska itse niin halusin. Haluan olla mukana tässä historiallisessa sote–uudistuksessa. Myös puolue pyysi lähtemään mukaan. Olen yrittäjänä terveyttä edistävässä toiminnassa, joten sote on minulle tärkeä yritykseni näkökulmasta, kuin myös henkilökohtaisesti tarkasteltuna.
Miksi joku muu kuin kotikuntasi asukas äänestäisi sinua?
–Minua äänestettiin eduskuntavaaleissa laajasti ympäri Varsinais-Suomen. Uskon että nytkin äänestäjät näkevät minut koko maakunnan edustajana.
Keskeisin tavoitteesi, jos tulet valituksi?
–Keskeinen tavoitteeni on saada ihmiset liikkumaan. Liikunta on lääke moniin kansantauteihimme. Ajaisin matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia, enemmän tukea niiden järjestämiseen että kaikilla olisi ainakin mahdollisuus aloittaa liikunnallinen elämäntapa. Toinen asia on terapiatakuu, päihde- ja mielenterveystyöhön riittävää panostusta, ettei kukaan jää ilman apua vaikeissa elämäntilanteissa.
Millaisia uhkia näet sote-uudistuksessa?
–Sote-uudistuksessa on varmasti paljon uhkia. Mielestäni politikointi on nyt jätettävä, sote-uudistus tarvitsee nyt aikaa ja yhteispeliä. Uhkana pidän sitä, että yhteispeliä ei löydetä tai pidetään liian kiirettä ”oikean” soten saamiseksi.
Millaisia mahdollisuuksia näet sote-uudistuksessa?
–Sote–uudistuksessa ei ole muuta kuin mahdollisuuksia. Kun joskus vuosien jälkeen olemme toimivassa sotessa, voimme miettiä, miksei tätä uudistusta tehty aikaisemmin.
Mitä tehdä sote-sektorin työvoimapulalle?
–Sote-sektorin työvoimapulalle tekisin sen, että palkkaus kuntoon työn vaativuuden mukaan, työolosuhteet kuntoon niin ettei kukaan näänny työtaakan alle. En näe ensimmäisenä vaihtoehtona ulkomaisen työvoiman palkkaamista, koska sote-ala vaativuudeltaan vaatii kunnon suomen kielen taitoja.
Mitä toivot paikallisista toimintamalleista säilytettävän?
–Paikallisena palveluna pitäisin ehdottomasti ne palvelut joita käyttävät ikäihmiset, ikäihmisten on saatavat palvelut lähikunnassaan.
Mistä toimintamalleista haluat ottaa mallia?
–Hyviä toimintamalleja on varmasti monia joista voisi ottaa mallia, itse kannattaisin sitä että enemmän yksityisiä toimijoita otettaisiin mukaan järjestämään palveluita.
Kuka?
Nimi, ikä, paikkakunta, puolue: Annemari Kiekara, 43 vuotta, Koski, kristillisdemokraatit.
Ammatti ja koulutus: yrittäjä, valmentaja, urheilijahieroja.
Keskeisimmät luottamustoimet tähän mennessä: KD Aurajokilaakson paikallisosaston johtokunnan jäsen